tiistaina, huhtikuuta 29, 2008

home sweet home


Koti kultainen

Ensimmäinen valmis tekeleeni, jonka entisöinnistä kannoin kotiini.
Maalasimme tekemäni koristeen vihdoin toiseen kertaan. Koriste hakee täällä kotona vielä paikkaansa, mutta kuvasin sen tuossa takan päällä. Saattaapi olla, että siinä sen paikka onkin nyt hetken aikaa. Niin kauan, että saan hankittua sille sopivan valkoisen hyllyn ja olohuoneeseen se varmasti asettuu lopullisestikin.



Viikonloppu kului liian nopeasti. Pihalla en oikein saanut vielä hommia eteenpäin. Oli vieraita ja kaikkea sellaista erilaista. Orvokit ja pari murattia olen kyllä jo ehtinyt istuttaa, mutta kukkapenkit ja haravointi odottavat vuoroaan. Tildailusta sen verran, että aloitin Tildas hus / Tildan tapaan kirjasta tilkkupeittoa, jossa riittääkin projektia koko kesälle.

Nyt aloitan oman vappumme valmistelut.
Teille toivotan erittäin hauskaa vappufiilistä!!

perjantaina, huhtikuuta 25, 2008

Kevät astui meidänkin olohuoneeseen

Vihdoin!
Pitkällinen ompeluprojekti ja sen jälkeinen ikkunan pesu-urakka on vihdoin valmis (tai ainakin melkein). Etupihan kaikki ikkunat on pestynä, mutta takapihan ikkunoista osa jäi odottamaan seuraavaa inspiraatiota.

Vaaleanpunaiset, yksiväriset verhot valmistuivat jo viime kesäksi, mutta nyt tein pitkät kuviolliset verhot isoihin ikkunoihin ja samasta kankaasta ompelin tyynyjä. Sopivat ihan hyvin väritykseltään yhteen.







Kurssilla tekemäni kukka-asetelman afrikanliljat (kiitos Johannalle kukan tunnistuksesta) olivat pysyneet vieläkin niin kauniina, että jätin ne maljakkoon, muun asetelman päätyessä jo roskikseen.



Päivämme kului lasten kanssa joutuisasti kyläillessämme perheessä, jossa on ihan samanikäinen poika kuin meidän Leevi. Tutustuimme synnytyssairaalassa ollessamme samassa huoneessa. Kiitos siis tämän päiväisestä Marjolle!

Hyvää ja lämmintä viikonloppua!

tiistaina, huhtikuuta 22, 2008

Hienohelma kananen






Tällainen valkohaalarinen kana muutti meille eilen. Kana on ollut valmiina jo kauan, mutta nyt vihdoin häveliäänä kaverina uskaltautui kuvaankin, kun emäntänsä vihdoin sen puetti! Tämän kanan ei sovikaan mennä ihan kaikista kuraisimmalle pellolle nokkimaan, ainakaan silloin, kun päällä on tämä valkoinen puku. Brodeerattu kangas haalareissa ja vaaleanpunaiset sydännapit sopivat kesäiseen sisustukseemme, joka tosin ei ihan vieläkään ole valmis. Jonkun pitäisi saada se innostus siihen jo varmasti aikaisemminkin mainitsemaani ikkunanpesuun... Tilda juttujen ompelu on jotenkin maistunut monta kertaa mukavammalta. Nooh, uskon vielä sen innostuksen jostain tulevan! Kanan ompelu oli hauskaa puuhaa. Yksityiskohtia oli paljon.. Mutta lopputulos oli mielestäni valtavan ihana, niin että uskon näitä kanasia ilmaantuvan meille muitakin.

Viime viikolla innostuin ostamaan makuuhuoneeseemme uutta tapettia ja mieheni sisko kävi sen jo laittamassa seinäänkin perjantaina. Huone ei kuitenkaan ole muuten vielä ihan valmis, joten siitä on luvassa juttua myöhemmin.

Entisöinnissä pitää todella kiirettä saada kaikki työni valmiiksi. Tiukille menee. Olin siellä jo eilen, tänään aion käydä ja ensi viikolla molempina iltoina, sekä ma että ti, niin eiköhän valmista luulisi tulevan!

sunnuntaina, huhtikuuta 20, 2008

Vastaan Keltaiseen haasteeseen

Mielenkiintoista...
sain tällaisen mukavan haasteen sekä Noralta että Merjalta, kiitos!

1. Montako blogiviestiä olet kirjoittanut blogiisi?
Tämä haasteeseen vastaaminen tulee numerolle 42

2. Miksi aloit kirjoittaa omaa blogia?
Liittyessäni helmikuun alussa Tilda-addikteihin tämä blogistania oli minulle vielä enemmän kuin tuntematon. Kerroin eräälle ystävälleni liittymisestäni ja hän mainitsi jo tuolloin, että odotas vaan, niin sulla on jo pian oma blogikin. Surffailtuani mitä erilaisimmissa blogeissa innostuin ihan valtavasti ja vielä kun suurella osalla addikteistakin oli jo oma blogi, perustin myös minä tämän omani! Aikaa tähän kului liittymisestäni addikteihin noin viikon verran :´)..

3. Millä nettisivuilla käyt kun olet netissä?
Käyn Tilda-Addiktien sivuilla ja mtv3:n sivut avautuvat meillä kotisivuna.


4. Onko sinulla omaa kotisivua?

Eipäs ole..

5.Osaatko puhua muita kieliä kuin äidinkieltäsi?
Englantia ja välttävästi ruotsia, saksaa saatan hieman huterasti ymmärtää :´) En ole mikään kielinero.

6.Mitä ohjelmia seuraat tv:stä?
Tila ja puutarhaohjelmat tulee seurattua. Jotain sarjoja aina silloin tällöin, mutta tv jää vähemmälle.

7.Hissi vai portaat?
Vaihtelevasti, nopeamman mukaan.


8.Onnen- tai epäonnennumerosi?

En ole huomannut mitään varsinaista. 18 on usein käytössä, koska se on syntymäpäiväni. Sen toivoisin olevan onnennumeroni, mutta senkään suurempaa vaikutusta ei ole päässyt huomaamaan.

9.Haasta vielä kolme bloggaajaa.
Nyt täytyy kyllä sanoa, että odottelen tovin ja laitan vaikka sitten haasteen eteenpäin! Edellisessä postauksessani ollut palkintokin täytyi jakaa ja tämä haastekin on kiertänyt jo aika monella. Mietin, josko vielä löytyisi joku, jolla se ei ole ollut.

Haasteeseen kuuluu, että tekstin lomaan voi laittaa kuvia kodista löytyvistä keltaisista asioista. Minulla olikin etsiminen, että löysin keltaista muualta kuin lasten leluista. Löysin ainoat omat keltaiset tavarani; Tonen pääsiäiskirja, Niiskuneiti muki ja keittiössä sattui olla keltainen omena. Ensimmäisessä kuvassa Leevin mobilen keltainen hahmo ja tuossa edellisessä Antin lempilelu, kuormaaja.


Viikonloppumme kului mummulassa, minun kotipuolessani. Olimme "evakossa" mieheni ollessa työporukan virkistäytymisreissulla laivalla. Harmitti vähän tuollainen virkistäytymisreissu.. olisihan se itsekin mukava päästä jonnekin ihan vaikka oikein yöksi! No, oikeasti sain viikonloppuna kyllä paljon apua lastenhoidossa, seuraa itselleni ja kaikkea muutakin mukavaa, joten eipä harmittanut lopulta yhtään tämä viikonloppu näinkään. Mukavaa viikkoa!

torstaina, huhtikuuta 17, 2008

Blogging with a Purpose


Sain Merjalta - Kaunis Arki kotiisi - tässä taannoin tämän ihanan "palkinnon". On tullut nyt mietiskeltyä meinaan vähän kauan tätä asiaa, mutta tässä vihdoin ne, joille tunnustuksen jaan. Seurailen näitä blogeja aktiivisesti ja haluan näitä ihanuuksia muistaa jotenkin <3>
Pellavasydän
Katin keltaisessa talossa
ESSUNTASKU
Pientä ja kaunista
Koti suklaan sävyissä
(Tiialle kannustimeksi uuden blogin perustamisessa)


Tässä mukana seuranneet ohjeet:
1.You have to nominate 5 blogs,which havent has awards before.
2.Each of the blogs must have a purpose!
3.The nominated blogs must make a link back to this page!
4.The logo from the award must be put on their blog and it mustlink back to this blog.

Iloista viikonloppua!!!

tiistaina, huhtikuuta 15, 2008

Tosi hauskaa

...tehdä kukka-asetelmaa!





Olin eilen illalla kukkasidontakurssilla ja tällainen tuli tekemästäni kukka-asetelmasta. Opettajalla oli mukanaan muutamia erilaisia hänen itse valitsemiaan kukkasia, joista valitsin tällaiset. Kukkien nimiä en tietty muista, mutta tuo pinkki ruusu "näyttelee ehkä pääosaa tässä teoksessani" :´). Pidän kovasti tuossa ensimmäisessä kuvassa olevasta kukasta, jonka laitoin kurkottamaan sivusuuntaan. Se on kaunis! Niitä vain oli niin vähän, ettei koko asetelmaa voinut tehdä niistä.. Yksi ruusu oli aamulla kuvaa ottaessani hieman nuupahtanut, mutta nyt, leikattuani siihen uuden imupinnan ja laitettuani sen hieman paremmin sieneen, sekin on virkistynyt!

Asetelman tekeminen oli todella mukavaa puuhaa. Jo pieneenkin astiaan, esimerkiksi Mariskooliin saa todella näyttävän asetelman kukkasienen avulla. Minulla oli liian iso maljakko mukana, mutta siirsin asetelman sitten kotona tuohon sopivampaan astiaan. Innostuin ihan mahdottomasti. Esimerkiksi kesällä voisi asetelmia tehdä oman puutarhan kukkasista, tai niittykukista!



Kukkakimpun valmistaminen tuntui mielestäni paljon vaikeammalta kuin asetelman. Kimpusta tuli tällainen ja täytyy myöntää, että lopulta opettaja tekikin sen melkeinpä valmiiksi asti :´). Niin kuin lähes kaikkien muidenkin kurssilla olleiden!
Mukava ilta, eikä pelkästään mukavan tekemisen vuoksi, vaan tosi hauska oli tavata pitkästä aikaa myös työkavereita!

Unelmakerhon pakettini hain tänään. Minun purkkini olivat tietty jääneet jälkitoimitukseen.. Tylsää. Kirjat olivat kuitenkin mieleisiä, tildan tapaan ja tilkkukirja.

sunnuntaina, huhtikuuta 13, 2008

Uudet taulut

Viikonloppu oli ja meni, taas kerran...
Löysin tässä taannoin hankkimani kipsistä valetut kehykset. Olen ostanut niitä yhdeltä tuttavaltani muutamia. Siellä ne ovat olleet kaapissa odottamassa "ahaa" -elämystäni.. Nyt sitten sain sellaisen. Laittaessani pääsiäistavaroita kaappiin, löysin kauniita erilaisia kortteja, joita olin ostanut opintomatkaltamme Barcelonasta jo seitsemisen vuotta sitten. Nämä kun yhdistin kehyksiin, sain nättejä pikkuisia tauluja. Eilen odotellessamme vieraita mieheni naputteli ne (vihdoin :´) seinään. Laitoimme ne eteiseen, koska siihen olen kaivannut jotain uutta. Tarkoituksena on vaihtaa nuo kuvat vielä jossain vaiheessa vaikkapa lasten ruskeasävyisiin kuviin.





Tällä viikolla on paljon kaikenlaista tapahtumaa, viikko on aika tavalla buukattu täyteen. Joka päivälle melkein jotain.. Huomenna menen työpaikalleni kukkien sidontatyöpajaan! Kokeilemme sitoa itse kimpun, ainakin tämä on käsitykseni illan annista. Mielenkiintoista.. Siitä juttua myöhemmin. Toivotaan keväistä viikkoa, vaikka tällä hetkellä meillä ainakin on lumi maassa... Josko jo huomenna sulaisi. Toivossa on hyvä elää!

perjantaina, huhtikuuta 11, 2008

Viikon kuulumisia

Jostain syystä viikkoni tuntui jotenkin raskaalta.. Ja ajattelin hieman purkaa ajatuksiani tänne. Olin löytänyt jo noin kuukausi sitten Leevin kaulasta sellaisen pienen patin, jota olen sitten aina silloin tällöin tutkinut. Samanlaisenahan se on pysynyt, mutta huoleni on kasvanut. Nyt päädyimme, että lääkärissä siitä on käytävä. Alkuviikko meni murehtiessa, että mitä Leevillä on. Äidin huolia... elin jo sairaan lapsen hoitamisessa. Apua, miten mielikuvitus saikaan siivet!! Tämän huolen lisäksi tällä viikolla ei ollut entisöintiä, eli tuota yhtä ihanaa iltaa ihan omien juttujen parissa, ilman huonoa omaatuntoa siitä, että pitäisi tehdä jotain muuta kuin harrastaa. Pieni juttu sinänsä, mutta silti aika merkityksellinen.. Keskiviikkona sitten onneksi oli jo tuo lääkäriaikamme. Ja siellä sitten kuulinkin, että kyseessä on melko tavallinen, pienellä lapsella jopa suhteellisen yleinen turvonnut imusolmuke. ONneKsI!!!!!!!!! Voi helpotusta.

Lisäksi olen saanut Leeville jo monta ruoka-ainetta. eli hänen ruokavalionsakin on laajentunut jo neljään. Viimeisimpänä possunliha. Leevin kanssahan (7kk) on ollut hieman ongelmaa allergisen ihottuman ja huonojen öiden kanssa. Huonot yöt ovat vaihtuneet nyt yhteen syömiskertaan ja sekin asia on siis reilassa. Nyt voisi jopa todeta, että hienosti menee!



Luulen, että tuo huolenaihe Leevin kaulassa on vienyt puhtini lähes minimiin. Olisi vain aikaisemmin pitänyt käydä lääkärissä. Onnellisia saamme olla, kun olemme terveitä. Niin suuri ilo se on. Pienet nurinat ja narinat, flunssat yms. kyllä kestää, kunhan vaan muuten saisimme olla perusterveitä. Taas kerran heräsin ajattelemaan tätäkin asiaa.

Mukavaa viikon vaihdetta! Meille onkin huomenna tulossa vieraita, joten tiedossa on siivoilua ja leivontaa. Sunnuntain pyhitämme vain oleilulle ja rentoutumiselle!

keskiviikkona, huhtikuuta 09, 2008

Mummo kanasensa keittiöön ajoi..

Olen yrittänyt jo useamman kerran kuvata keittiötämme. Hankalaa.. Minä kun en oikein osaa kuvata tällaisia laajempia kokonaisuuksia.. Nyt kuitenkin päädyin "julkaisemaan" nämä otokseni.

Keittiö on minulle mieleinen, pidän siitä kovasti. Kukko -aiheisesta boordista pidän erityisesti, samoin kuin ovimallista. Kuitenkin, jos nyt saisin suunnitella uuden keittiön, tekisin muutamia asioita toisin. Yllättäen vaalentaisin kokonaisilmettä melkoisesti :´) ! Vaalea ruokapöytä olisi kiva ja ehkä vaaleat kaappien rungot ja välitilan laatta ja ja ja.. Haaveillahan aina voi. Olemme rakentaneet talomme neljä vuotta sitten ja maku ehtii jo siinäkin ajassa hieman muuttua.

Löysin kolmannessa kuvassa näkyvän ristipisto -tekemispaketin jo ennen kuin aloimme rakentaa (kuvan saa klikkaamalla suuremmaksi). Pidin siitä kovasti ja se valmistui hiljalleen siihen mennessä kuin muutimme. Sattumalta törmäsin paikallisessa tapetti ja maaliliikkeessä tuohon kukkoboordiin. Ja siinähän ne sitten olivat, keittiömme sisustukselliset yksityiskohdat. Boordi on minusta ihanan maalaismainen. Jotenkin taidan pitää paljon kana-aiheesta, sillä tällä hetkellä ompeluksenkin alla on Tildan kanahahmo!

Pentikin astioista tykkään muuten kovasti. Meiltä löytyy niin Tapio- kuin vaniljasarjaakin.










maanantaina, huhtikuuta 07, 2008

Tunnistus



Nämä kirjat ovat tällä hetkellä tutkinnan kohteina.. Uusin Glorian koti ilmestyi tänään ja selaillessani sitä pisti silmääni juttu liittyen Tildaamiseen ja Tammen Unelma kirjakerhoon. Jutussa oli Tonen kuvaus Tilda ideologiasta;

Moni tee-se-itse-sisustaja tunnistaa sisältään pienen Tildan. -Tilda on huumorintajuinen romantikko, vähän hutilus, mutta hänelle on tärkeää tehdä asioita omin käsin ja omaan tyyliinsä, kuvailee Tone Finnanger, hahmon norjalainen äiti.

Vitsi, mä olen tuollainen tee-se-itse-sisustaja ja tunnistan itsessäni kyllä suunnilleen tuollaisen pienen Tildan. En kylläkään ole ihan täysi romantikko, enkä hutilus kokonaan, mutta lähestulkoon juuri kuvauksen mukainen :´).

Tildan Sew Pretty Homestyle kirjasta suunnittelen seuraavaksi torkkupeitettä (ehkä hieman pelkistetympänä) . Kunhan nyt vaan saisin ensin kevätilmeen kotiimme. Verhojen ja tyynyjen ompelua olisi vielä kovasti.. Ikkunan pesusta puhumattakaan. Ja ne piha-askareet pikottavat myös kovasti, mutta silti vaan tulee suunniteltua uusia ompeluksiakin. Kodikkaasti valkoista on lainassa kirjastosta ja vaikka olen sen nähnyt jo monen blogin kuvissa, eksyi se tähän omaanikin. Pidän kovasti sen kuvista. Ehkä hieman liian valkoista minulle, mutta kuvissa näkyy paljon ihania yksityiskohtia, rosoisia vanhoja huonekaluja ja mukavaa tunnelmaa.. Mukavaa viikon alkua!

perjantaina, huhtikuuta 04, 2008

Ikuisuusprojekti.. tai ei sittenkään!



Valmista tuli! Pelkäsin tämän työn kestävän ikuisuuden valmistua. Kauanhan siihen menikin, sillä se on vaatinut ainakin kolme tai neljä ristipistoinnostusta. Innostus tulee aina silloin tällöin vaihtelevasti.. en oikein osaa sanoa, että tulisiko johonkin tiettyyn vuodenaikaan, ehkä ainakin keväisin. Tämän työn olen ostanut valmiina tekemispakettina muistaakseni pari vuotta sitten. Aloitin sen heti silloin, eli nopeasti laskettuna noin kaksi innostuskautta per vuosi. Ajattelin kehystää työn valkoisilla kehyksillä. Paspiksesta en vielä tiedä, katsotaan tarvitseeko.

Mukavaa, että keskeneräiset työni alkavat valmistua.. Nyt mieleni tekee jo niin kovasti pihalle ja puutarhan kimppuun. Ei jaksaisi enää istua sisällä muuta kuin puutarhalehteä lukien :´). Tänään Antin kanssa, Leevin nukkuessa pihalla, tutkiskelimme kukkapenkkejäni. Monet kukat mm. myskimalva, pikkusydän ja poimulehti ovat alkaneet työntää jo juurestaan uutta kasvua. Näin jo silmissäni multaisen käännetyn penkin, joka on täynnä limensävyisiä pieniä kukanalkuja. Ihanaa. Varastossa odottavat myös gladiooluksen sipulit istuttamistaan. Ostin taannoiselta Keskisen reissultamme pari pussia punaisia ja violetteja sipuleita.

Eilinen oli kokonaisuudessaan muuten niin tylsä päivä, että mukavan piristysruiskeen antoi Kaunis arki kotiisi Merjalta saamani Blogging with a Purpose tunnustus. Lämmin kiitos ja halaus hänelle siitä! Merjan blogi on myös yksi minun suosikeistani. Viidellehän tämä täytyisi jakaa, joten asiaa täytyy harkita.



Oikein mukavaa viikonvaihdetta kaikille teille blogiystävilleni. Minä aloitankin nyt urakan lastenvaatteiden kanssa. Täällä järjestetään sellainen keräys Venäjälle vietävistä vaatteista ja tavaroista, ja ajattelinkin laittaa sinne tällä kertaa jotain lasten vanhoja vaatteita. Viimeksi tyhjäsin oman ja mieheni vaatekaapit sellaisista vaatteista, joita ei enää tarvita. Olen hieman huono laittamaan omaa kirpparipöytää, vaikka itse tykkään kirppareilla kulkeakin. Joka tapauksessa nyt vaatteitten kimppuun!

keskiviikkona, huhtikuuta 02, 2008

Hummani mun!

Puuhevoseni tuli valmiiksi, vihdoinkin. Olen työstänyt sitä jo melko pitkään. Suurin syy projektini venymiseen olivat pyörät. Opettajani oli sorvauttanut ne veneerista, jolloin niihin oli syntynyt tuo kaunis pintakuvio. Niinpä hän suosittelikin vain lakkaamaan pyörät ja pitämään värityksen sellaisenaan.. Minä kuitenkin kun olin jo ehtinyt ajatella hevosta kokonaan valkoisena, en osannut enää tinkiä ajatuksestani ja hieman ehkä minun silmääni olivat valkoinen hevonen ja puun väriset pyörät eri paria.. Niinpä sitten pyöräasiaa tuli harkittua melko tarkkaan. Päädyin kuitenkin lakkaamaan pyörät kuultovalkoisella, jolloin kuvio on vielä näkyvissä, mutta kokonaisilme valkoinen. Näin saatiin tyytyväiseksi sekä opettaja, että tekijä itse :´)! Olen lopputulokseen enemmän kuin tyytyväinen. Olenkin jo sopinut hevoseni tehneen Paappani kanssa kahvittelut meillä, että näkevät mummun kanssa hevosen uuden elämän.


Tässä kuvia projektistani: