tiistaina, marraskuuta 25, 2008

Tunnustuksia

.. joita olen muutaman viikon aikana saanut, olisi luvassa nyt, vihdoinkin. Ensinnäkin kiitos Tiialle. Sain häneltä tällaisen jo jokin aika sitten.



Lisäksi sain Annuskalta tällaisen



..ja Olivialta tällaisen



Sydämellinen Kiitos teille näistä ihanista "palautteista". Koska sain näin monta erilaista tunnustusta, päädyin jakamaan nyt vain yhden eteenpäin. Jaan tuon Annuskalta saamani ihanaisen ruusun näihin blogeihin:

Wanhatar
Kaunis arki kotiisi
Pikku-pihlaja
Villa Vaarala
Koti suklaan sävyissä

Samalla vastaan Marilta saamaani haasteeseen, jossa pitää paljastaa yksi kohta kodissaan, joka ei itseä miellytä tai joka ottaa itseä jollain tapaa päähän.



Olen tyytyväinen kotiimme kokonaisuudessaan, mutta yksi epäkohta on kyllä erittäin selvä. Kodinhoitohuoneemme on ihan liian PIENI. Kuva on otettu keittiön ovelta. Altaan viereen sijoittuu pyykinpesukone ja toinen sisäänkäyntimme. Oven takana on siivouskaappi ja yksi pienehkö kaappi. Oikealla kädellä on sekä ylä- että alakaapit, pari sellaista ja kuivauskaappi. Ja lisäksi vedettävä silityslauta. Säilytys ja kaappitilaa on todellakin ihan liian vähän nelihenkiselle perheelle! Pyykkikorejakin on vain kaksi. Huomaan selvästi, miten suunnittelemassa oli silloin vielä lapseton pariskunta, joka ei osannut ottaa huomioon kasvavaa perhettään.. Lisäksi maalaisin huoneen seinät valkoiseksi, jos valitsisin värin uudelleen. Nyt seinät ovat tuollaiset beiget.. Olenkin aikonut maalailla huoneen jo monesti uudelleen, mutta tekemättä on jäänyt, koska seinän ala on niin rikkonainen ja teippausta olisi riittämiin.. Toistaiseksi se saa vielä odottaa.

Niin, ja huomaa oven päällä kuivumassa oleva lakana :´/ .. En halunnut kuivausrumpua, vaan kuivauskaapin, johon olen erittäin tyytyväinen. Halutessa sitä voi käyttää myös pyykin nopeaan kuivaukseen, mutta muuten käytän sitä "pyykkinaruna", eli vaatteet saavat kuivaa siellä itsekseen. Lisäksi siinä voi kuivattaa halutessaan jopa likaiset lasten pihavaatteet nopeasti seuraavaan kertaan. Kaapin tila ei kuitenkaan tunnu aina riittävän, varsinkin kun on paljon pyykkiä. Kesällä kuivatan pihalla, mutta talviaikaan tämäkin on pienoinen ongelma..
Nyt kuitenkin haasteen jatkumoon, eli heitän sen seuraavaksi Olivialle.

Että sellaisia turinoita, näin puolen viikon aikaan! Ja talvi ainakin vielä toistaiseksi jatkuu täällä, jihuu!

perjantaina, marraskuuta 21, 2008

Mikkipoika ja tonttutyttö

Keskiviikkona olivat odottamamme päiväkerhon naamiaiset. Ehdottelin jo aikaisemmin Antille erilaisia hahmoja, joista hän valitsi Mikki hiiren. Valinta oli minusta hyvä! Ja täytynee myöntää, että taisi osa syy valintaan olla se, että idealla oli hyvä myyjä :´). Hahmo on Antille mieluinen lauantai aamun lasten ohjelmasta Mikki hiiren kerhotalo. Minulle hahmo oli helppo, koska päässä oli jo idea toteutuksesta. Kuten aikaisemmin kerroinkin, löysin korvat viime viikonlopun ostoskierrokselta ja muut jutut ompelin itse. Trikoo paita ja pitkikset. Punaiset housut tein puuvillakankaasta, jossa sisällä käytin levyvanua, että pysyvät muodossa. Muoviset isot napit ja mustaksi maalattua paksua narua hännäksi. Hanskat on valkoiset naisten villakäsineet, joihin tein vain mustat raidat.






Asu on ollut todella mieluinen ja sitä on käytetty muutenkin. Antti haluaisikin nyt järjestää kotona naamiaiset, joihin kutsu kävisi myös kuulemma paapoille :´)

Eilen näki päivänvalon myös tämä uusi tonttu.



Tontusta tuli mielestäni tosi kiva ja näitä syntyy varmasti enemmänkin. Tuntuu, että blogistani tulee näiden kuvieni myötä jo hyvin jouluinen. Silti esimerkiksi tämä tonttu ei ihan vielä jää istuskelemaan tuohon hyllylle. Saapi vielä hetken odotella..

Leevi on edelleen nuhainen, mutta muuten tuntuu, että taisimme selvitä sairasteluista melko helpolla. Ja ilokseni täytyy täälläkin kuuluttaa, että nyt meillä on nukuttu kolme hyvää yötä :´) . Muutettiin vähän ruokasysteemejä ja taas Leevin vatsa voi hyvin (ja äiti myös..) Ihanaa.

Ulkona jatkuu ihana pikkupakkanen ja lunta on satanut koko päivän. Ulkoillessamme kaivoimme ekan kerran pulkan ja Antti kävi laskemassa mäkeä. Tällaista talvea kun nyt jatkuisi! Mukavaa viikonloppua!!

Niin ja ps. Olen saanut kaksi ihanaa tunnustusta sekä Tiialta jo aikaisemmin, että nyt myös Annuskalta. Kiitos teille!!! Palaan näihin myöhemmin.

tiistaina, marraskuuta 18, 2008

Kuulumisia

Täällä taas ollaan, pitkästä aikaa. Onpa mennyt edellinen viikonloppu Leevin sairastaessa ja viime viikolle osui muutenkin kaikenlaista puuhaa. Ja tämä mennyt viikonloppu se vasta kuluikin kuin siivillä. Lähdin nimittäin perjantaina Tampereelle, jonne olimme tehneet pääkaupunkiseudulla asuvan ystäväni kanssa treffit. Katsastimme siellä käsityömessut. Tampereelta jatkoimme illan suussa kohti hänen kotiaan ja vietinkin koko viikonlopun hänen luonaan. Tarkoituksena oli rentoutua hyvässä seurassa ja nukkua univelkoja pois. Leevi kun on taas menneinä viikkoina pitänyt vanhempiaan aika mukavasti hereillä.. Väliin on sattunut muutama parempikin yö, mutta edelleen muuten yöt penevät päin seinää. No, joka tapauksessa viikonloppuni oli tosi ihana. Shoppailua, oleilua ja jopa hieman harrastelua Tildailun merkeissä. Ostin muutaman kranssipohjankin taas ja toisesta ostamastani syntyi eilen tällainen..



...laitoin sen olohuoneeseen .



Olohuoneeseen löysin myös tällaisen uuden jo jouluakin ajatellen kivan (yllättäen) tähtiaiheisen tyynynpäällisen.


Ja tästä Mailegin possusta pidän paljon. Olisi kovasti tehnyt mieli ostaa iso, neljän kynttilän possu, mutta ainakin toistaiseksi se jäi vielä kauppaan :´)

Eilen ja tänään ompelukset keskittyvät Antin naamiaisasun valmistukseen. Päiväkerhossa on huomenna naamiaiset ja Antti haluaa olla Mikki hiiri. Korvat löysin onnekseni lastentarvike- ja naamiaisasuliikkeestä viikonlopun ostoskierrokseltamme. Katsotaan millainen Mikki meiltä huomenna lähteekään matkaan :´) Mukavaa viikkoa!

lauantaina, marraskuuta 08, 2008

Hyvää isänpäivää!

Meillä kuluu isänpäivä käydessä mummuloissa isänpäivän tervehdyksillä. Leeville nousi perjantaiyönä kuume, joten viikonloppu on muuten mennyt kotosalla häntä hoitaen. Sovitut ruokavieraatkin täytyi tältä päivältä perua. Laitoimme kuitenkin hyvän illallisen isänpäivää ajatellen. Kynttilät, viiniä ja hyvää ruokaa.






Mustapekka-possupihvit olivat oikein maukkaita ja valmistuivat tähän tapaan..

ohje on 6-8.lle henkilölle
n.900 g maustamatonta porsaan sisäfileetä
2 isoa sipulia
1-2 valkosipulinkynttä
2 rkl juoksevaa margariinia
1/2 tl suolaa
n. 1/2 tl mustapippuria
1 tl rosmariinia
1rkl vehnäjauhoja
3 dl vettä
100 g Mustapekkajuustoa
1 tlk (2dl) ruokakermaa
1/2 tl suolaa
persiljaa

Leikkaa filee noin 2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Painele pihvit käsin hieman ohuemmiksi. Hienonna sipulit ja valkosipulin kynnet. Ruskista pihvit useassa erässä pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta pihvit laakeaan uunivuokaan. Ripottele päälle rosmariinia. Kuullota sipulia ja valkosipulia pannulla muutama minuutti. Ripottele päälle vehnäjauhot. Kaada vesi joukkoon sekoittaen. Anna kiehua pari minuuttia. Paloittele juusto ja sulata palat kastikkeeseen. Lisää ruokakerma ja noin 1/2 tl suolaa. Kaada kastike pihvien päälle vuokaan. Peitä vuoka foliolla ja nosta 200-asteiseen uuniin. Jatka kypsentämistä vielä noin 15 minuuttia. Ripottele päälle hienonnettua persiljaa. Tarjoa valkosipuliperunoiden ja raikkaan salaatin kanssa.

Huomiseksi on meidän iskällekin varattuna yllätystä ja paapoille Antti on askarrellut hienot kortit. Hyvää Isänpäivää!

perjantaina, marraskuuta 07, 2008

Touhuilua..

Viikko vierähti nopeasti. Olohuoneen kellomme ei pitänyt talviaikaan siirtymisestä ja sanoi sopimuksensa irti. Ei vaan suostunut enää käymään, joten kauppaanhan sitä täytyi lähteä. Olin jopa jo aikaisemminkin miettinyt sen tilalle jotain mukavampaa kellotaulua. Ja ihmeekseni voin todeta, että löysin mieleiseni! Yleensähän tarpeeseen ostaessa, ei tahdo löytyä mitään sopivaa.. Tämä uusi on minusta kaunis ja sopii meille. Lisäksi nuo perinteiset numerot olivat yksi kriteeri ostoon.



Viikolla laitoin myös jo jotain joulun lämpöistä tunnelmaa ja valoa eteiseemme.



Viime viikonloppuna olimme poikien kanssa kolmistaan, joten suuntasimme taas kerran mummulaan. Siellä kun on vähän muitakin sylejä ja tarkkaavaisia silmiä, niin pääsee itse hieman helpommalla :´). Ja mukavahan siellä on aina käydä. Oltiin yötäkin. Kuvasin samalla tämän äidilleni tekemän maalaistytön paremmin. Pidän tästä hieman vaaleamman ruskeasta vartalokankaasta. Minusta pakkauksessa oleva kangas on siihen tarkoitukseen aika tumma..



Kuvien taustalla näkyy myös pilkahdus vanhempieni keittiöstä remontin jälkeen. Kivan vaalea siitä tuli. Maalaistalon keittiöön kuuluvat tietysti räsymatot ja ne sopivat minusta ihan hyvin tähänkin keittiöön. Joitakin juttuja olisin ehkä tehnyt toisin, jos keittiö olisi tullut itselle, mutta silti ihan kivoja valintoja hekin tekivät. Näin jälkeenpäin ei voi todeta muuta kuin, että onneksi remppa valmistui juhliksi, vaikka hieman tiukkaa tekikin..

Ompeluksista sen verran, että jotain olen saanut valmiiksi, mutta niiden täytyy pysyä salassa vielä ainakin hetkosen. Tekemäni jutut sujahtavat myöhemmin pukinkonttiin ja tiedän, että täällä käy kurkkimassa jokunen lahjan saajakin..
Niin, ja tapasimmehan me eilen taas Etelä-Pohajanmaan Tilda-addiktien kanssa. Kiva oli nähdä ja tildailla yhdessä! Kiitos kaikille!

Meillä on vielä hieman lunta maassa, mutta luultavasti sulavat huomiseksi luvatussa sateessa pois. Ulkoilimme äsken lasten kanssa ihanassa säässä.. Tästä raikkaasta ilmasta täytyy nyt nauttia, ennen kuin tulee taas sade ja kura.. Pirteää viikonloppua!