Päiväni kohokohta on useimmiten juuri päivällä juomani kahvi ja sen kanssa jotain pientä herkuteltavaa. Näin raparperiaikaan leivoin viime viikolla raparperipiirakan ja sunnuntaina teimme jälkiruoaksi uuden reseptin mukaan Raparperiyllätystä. Löysin reseptin muuten Valion tämän vuotisesta kalenterista. Mielestäni se oli hyvää. Tänään kahvin kanssa otin siitä loput ja mieleeni tuli jakaa tuo resepti täällä. Tämä yllätys oli helppo ja nopea tehdä :´)
-sellaisista ohjeistahan minä pidän.
-sellaisista ohjeistahan minä pidän.
Resepti Raparperiyllätykseen;
n. 1 l (500g) raparperipaloja
2 dl sokeria
Taikina
50 g voita sulatettuna
1 pkt (2½ dl) Valio maustettua ruokakermaa 5 % cocos & lime
1 dl fariinisokeria
1 dl mantelirouhetta
1 dl kaurahiutaletta
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Tarjoiluun
vaniljakastiketta tai vaahtoutuvaa mansikkakermaa.
Vaniljajäätelökin käy mielestäni hyvin.
Pehmitä raparperit mikrossa sokerin kanssa paistosvuoassa (halk.27cm). Valmista taikina: Sulata voi. Lisää siihen ruoka 5% ja kuivat aineet. Viimeisenä jauho-leivinjauheseos. Kaada taikina pehmenneiden raparperien päälle. Paista 200 asteessa n.20 min. Tarjoa vähän jäähtyneenä vaniljakiisselin tai vaahdotetun mansikkakerman kanssa jälkiruokana tai kahvin kanssa.
Mielestäni paistos on aika makeaa, joten tavallisen sokerin määrää voisi hieman vähentää. Lisään myös pehmenneiden raparperien päälle hieman kanelia, kun teen tätä seuraavan kerran.
Tässä siis Maissin leivontanurkka tällä erää :´)
n. 1 l (500g) raparperipaloja
2 dl sokeria
Taikina
50 g voita sulatettuna
1 pkt (2½ dl) Valio maustettua ruokakermaa 5 % cocos & lime
1 dl fariinisokeria
1 dl mantelirouhetta
1 dl kaurahiutaletta
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Tarjoiluun
vaniljakastiketta tai vaahtoutuvaa mansikkakermaa.
Vaniljajäätelökin käy mielestäni hyvin.
Pehmitä raparperit mikrossa sokerin kanssa paistosvuoassa (halk.27cm). Valmista taikina: Sulata voi. Lisää siihen ruoka 5% ja kuivat aineet. Viimeisenä jauho-leivinjauheseos. Kaada taikina pehmenneiden raparperien päälle. Paista 200 asteessa n.20 min. Tarjoa vähän jäähtyneenä vaniljakiisselin tai vaahdotetun mansikkakerman kanssa jälkiruokana tai kahvin kanssa.
Mielestäni paistos on aika makeaa, joten tavallisen sokerin määrää voisi hieman vähentää. Lisään myös pehmenneiden raparperien päälle hieman kanelia, kun teen tätä seuraavan kerran.
Tässä siis Maissin leivontanurkka tällä erää :´)
3 kommenttia:
MMmm, vaikuttaa herkulliselta. Täytyypä koittaa joku päivä. Ihan vesi herahti kielelle. Mä olen kyllä aikamoinen herkkusuu =)
Moi Tiia! Samoin.. Hyvää oli ja ennen kaikkea helppoa :´)
Voi namskis! Varmasti hyvää. Laitan reseptin talteen ;)
Itse olen pakastanut raparperin satoa tulevaksi vuodeksi, niin voin tehdä piirakkaa vaikka paukkupakkasilla ;)
Lähetä kommentti