lauantaina, lokakuuta 25, 2008

Äitini syntymäpäivä

Kyllä ovat nyt harventuneet kovasti nämä bloggailuni.. Sori, nyt on vaan niin kaikenlaista.. Tämä viikkoni kului taas kerran liian nopeasti.

Olin lupautunut jo noin kuukausi sitten ystäväni järjestämään muotinäytökseen malliksi, ajatelkaa malliksi :´). Olen ollut mallina joskun kouluni muotinäytöksissä opiskeluaikana, mutta muuten minulla ei todellakaan ole minkäänlaista kokemusta tuosta hommasta. Niin ja eipä tosiaan tuo pituutenikaan moiseen hommaan soveltuisi, 158cm on todellakin liian lyhyt mitta :´) !!
Muotinäytös toi mukanaan jo viikolle tietysti harjoitukset sekä vaateliikkeessä vierailun sovittelemassa ihania pikkujouluvaatteita, jotka sain päälleni.

Lisäksi muotinäytöspäivä, eli torstai oli kiireinen. Päivällä kampaus ja meikki, illalla sitten varsinainen show. Vitsi, minulle valittiin tosi kauniita vaatteita ja kampaukseni oli Abba tyylinen. Kivaa oli!! Tosi erilaista ja hauskaa.

Tämän viikon toinen suuri juttu olivat äitini tämän päiväiset syntymäpäiväjuhlat. Äitimme on nuori 50 vuotias, joka oli jo kauan haaveillut keinuvasta istuimesta. Niinpä ostimmekin sisarusteni kanssa keinutuolin. Lisäksi nuorin siskoistamme teki kivan kortin ja minä lupauduin valmistamaan Tilda maalaistyttöhahmon. Kotonani on maatila, ja tuo nukke sopii hyvin äidillemme. Hahmon valmistus jäi tietty tälle viikolle lähes kokonaan.. Lisäksi olin luvannut "harjoitella" taas kukka-asetelman tekoa ja eilen päivällä kävimmekin lasten kanssa naapuripaikkakunnan kukkatukussa kukkaostoksilla. Illalla sitten askartelin tällaisen asetelman.


Äidilläni on keittiössä tummanpunaiset verhot. Hänen pukunsakin oli tänään punamusta ja myös servietit olivat tummanpunaiset. Siitä syystä myös asetelmaan valitsin punaisen ja violetin. Raikastuksena käytin vähän valkoista. Ihanaa hommaa edelleen tuo asetelman teko.. Puutarhasta käytin vielä noita angervon lehtiä vihreänä ja kukkiakin laitoin samaisesta kasvista. Jännä muuten tuo angervoni lajike.. Ihmettelen, että mikä se mahtaisi olla? Se kukkii todella myöhään ja lehdetkin ovat vihreät todella pitkälle syksyyn.


Tässä sitten tämä tekemäni maalaistyttö, joka tosin on kuvassa sidottu tuohon keinutuoliin hieman hassusti. Laitan siitä vaikka vielä kauniimman kuvan, kunhan huomenna saan napattua uuden otoksen auringon valossa ja hahmon seisomaan omilla puukengillään jalustalla. Tekstin kirjoitin tytön essuun suomeksi ja mekon väri on ruskea, äitini keittiön väreihin sopiva. Lisäksi käytin vartaloon hieman vaaleamman ruskeaa pellavaa kuin valmiissa pakkauksessa oleva.

Nyt on mentävä poikia nukuttamaan ja sen jälkeen on ihana rentoutua päivän ja viikon kiireiden jälkeen. Mukavaa viikonloppua!

7 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Ihana maalaistyttö ja kukka-asetelma:) Äitisi varmasti ilostui. Hui miten jännältä kuullostaa mallin hommasi;)

Krisse Mummi /Vaarala kirjoitti...

Sinulla on taitoa vaikka
muille jakaa. Kaunis kukka-asetelma ja ihana Emäntä....
Voi kun sinulla on vielä nuori äiti, olethan itsekkin vielä nuori...

Miten meni muotinäytös...

Maissi kirjoitti...

Hei mari: Jännää oli kyllä tuo mallin homma.. Ihan hauskaa oli se, että sai päivän aikana kauniin kampauksen, meikin ja vielä ihania vaatteita. Hauskaa oli myös se, että vaatteet olivat muiden valitsemia, eikä ihan tuollaisia olisi kyllä itse osannut yhdistellä ja valita.

Krisse: Äitini on kyllä todella nuori. Vajaa kaksikymmentä hän on ollut saadessaan minut. Olenkin meillä esikoinen.

Muotinäytös meni jännityksestä huolimatta ihan hyvin. Muutama pieni moka sattui, mutta ei mitään pahempaa. Ainakin hyvää palautetta näytös on saanut. Yleisöä siellä oli vajaa pari sataa. Ja yleisö onneksemme tiesi, ettei kyseessä ole mitkään ammattimallit, vaan ihan tavallisia, eri-ikäisiä ja erilaisilla vartaloilla varustettuja naisia.

Anki kirjoitti...

Heissulivei Maissi!

Ihanan lahjan sai äitisi, oli varmasti kovin mieleinen!! Ihailen taitojasi kovin =0)
Myös asetelma oli upea.

Olisi ollut aika metkaa nähdä sinut lavalla taikka mallimeikissä, on syntynyt kaikista tutummiksi tulleista blogiystävistä mielikuva, minkänäköisiä ja oloisia he ovat. Olisi hauskaa nähdä osuuko oikeaan vai meneekö ihan metsään! ;0)

Muksaa maanantaita ja leppoisaa viikkoa!!

Tiia kirjoitti...

Tuo muotinäytös oli kyllä varmasti tosi kiva kokemus. Ja vaatteesikin olivat kuulemma olleet tosi hienot =) Maalaistyttö sopii kyllä hyvin lahjaksi ja on tosi nätti!! Kukka-asetelmasta puhumattakaan. Oih!

Merja K kirjoitti...

Että nuo sinun asetelmat ovat kauniita, mieti nyt edelleenkin sitä alanvaihtoa ;)

Hauska juttu tuo muotinäytös, oli varmaan kivaa. Ihanaa kun joku meikkaa ja kampaa ja valitsee vielä vaatteetkin valmiiksi.

Täälläkin hirmu hässäkkä, tuntuu ettei pää pysy mukana.

Mukavaa viikkoa sinulle :)

terkuin merja

Maissi kirjoitti...

Moi kaikki! Kiitos mukavista kommenteista kukka-asetelmasta ja tytöstä. Kukka-asetelmaan olin itsekin erityisen tyytyväinen. Jännitti melko paljon sitä tehdessä, kun kyseessä olivat tuollaiset hieman isommat juhlat.

Anki:Joo, olisi kiva laittaa joku kuva näytöksestä, mutta jospa tyydyn nyt vain kuvailemaan itseäni hieman, niin voit sitten verrata mielikuvaasi :´). Olen siis lyhyt, normaalivartaloinen, sinisilmäinen ja vaaleatukkainen. Silmäni ovat aika isot ja meikkaan muuten tosi vaaleita kasvojani aina hiukkasen. Välillä vähän enemmän tai vähemmän.Silmissä täytyy olla aina vähän rajausta ja ripsiväriä :´)

Tiia: Joo, vaatteet olivat kyllä minunkin mielestäni tosi kauniita!

Merja: minun hässäkkäni on nyt jo onneksi laantunut. Koitahan jaksaa puurtaa ja hyvää viikkoa sinullekin!