sunnuntaina, heinäkuuta 27, 2008

kirpparilöytö

Kävin viime viikolla kirpputorilla ja löysin tällä kertaa mukavan kirjan. Olin katsonut kirjaa siellä jo aikaisemmin, mutta hinta tuntui liian korkealta (niin kuin valitettavasti niin monen muunkin kivan tuotteen nykyään). Myyjä oli kuitenkin laskenut hintaa ja maltoin sen nyt hankkia. PUHDAS TYYLI -kirja. Luulisin, että on alun perin jonkun lehtitilauksen kylkiäinen, mutta mielestäni kiva teos.

Kirja sisälsi muutamia selkeitä ompeluohjeita esim. tuolinpäälliseen ja laskosverhoon, paljon kauniita sisustuskuvia ja mukavan tuntuista tekstiäkin (se on tosin minulle yleensä sivuseikka..). Laitan ohessa muutamia kauneimpia kuvia sen sisällöstä.


Alkuviikko kului helteiden odottelussa ja keskiviikkona kun aion tehdä uutta päivitystäni kertoen, että olemme lähdössä pienelle matkalle, en sitä sitten voinutkaan tehdä! Bloggeri oli poissa toiminnasta ja kommentoinnitkin muutamiin kivoihin postauksiin jäi tekemättä! Harmitti! No, nyt kuitenkin taas kotosalla ja koneen ääressä. Olimme Antin kanssa pääkaupunkiseudulla vierailulla ystäväni ja hänen tyttönsä luona. Tosi mukava matka, ohjelmassa meillä oli Tykkimäen käynti. Totesimme paikan jo viime vuonna oikein sopivaksi Antin ja saman ikäisen tytön kohteeksi, joten suuntasimme taas sinne. Mukavaa tekemistä oli jo silloin paljon ja samalta tuntui edelleen. Matkasta ja muutamista ostoksistani voisin kertoa myöhemmin. Tässä nyt tänään kuvaamaani kukkaloistoa ja näkymiä puutarhastamme!



Yllä Malva ja kellokukka, joka on mummuni puutarhasta saatu, nimeä en tiedä..
Alla naapurin rouvalta saatu iso kuunliljan alku sekä näkymä talon oikealta sivulta terassille ja sen edessä oleva istutusalue. Kuunliljan vieressä pieni alppiruusun "poikanen", takana jo isoksi kasvaneet maksaruohot.

Aurinkoisia kesäpäiviä tuntuu ennusteen mukaan nyt riittävän edes pieneksi makupalaksi, joten nautitaanpa niistä!

tiistaina, heinäkuuta 22, 2008

Tunnustuksia

Olen saanut kuluneen kuun aikana kaksi oikein mukavaa ja mieltä lämmittävää tunnustusta. En vain ole ehtinyt niihin syventyä aikaisemmin, joten tässä ne vasta tulevat. Ensin, brillante weblog, jonka sain Melle ja minä blogista

1. The winner can put the logo on his/her blog./Voittaja voi laittaa logon blogiinsa.

2. Link the person you received your award from./Linkitä siihen blogiin, josta palkinnon sait.

3. Nominate at least 7 other blogs./Nimeä vähintään 7 muuta blogia palkinnon saajiksi.

4. Put links of those blogs on yours./Laita noiden blogien linkit sivullesi.

5. Leave a message on the blogs of the boys/girls you've nominated./Jätä viesti blogeihin, jotka nimesit voittajiksi.

Ja toisen sain Ankilta Ilon pipanoita blogista


1. The winner can put the logo on his/her blog./ Voittaja voi laittaa logon blogiinsa.
2. Link the person you received your award from./ Linkitä siihen blogiin, josta palkinnon sait.
3. Nominate at least 5 other blogs./ Nimeä vähintään 5 muuta blogia palkinnon saajiksi.
4. Put links of those blogs on yours./ Laita noiden blogien linkit sivullesi.
5. Leave a message on the blogs of the boys/girls you’ve nominated./ Jätä viesti blogeihin, jotka nimesit voittajiksi.

Molemmista ihanista huomionosoituksista kiitän sydämellisesti!!

En tiedä, teenkö nyt etikettivirheen, mutta koska näitä tunnustuksia on jaettu jo melkein joka blogiin, en tällä kertaa valitse vielä ketään. Katsotaan, josko vaikka myöhemmin..

Ihanaisten helteiden odottelua kaikille!

lauantaina, heinäkuuta 19, 2008

makoisat mansikat

Ostin kuluneella viikolla vasta tämän kesän ensimmäiset mansikat. Ne syötiin nopealla tahdilla ja tänään tuli ostettua ensimmäinen iso laatikko. Tapanani on ollut laittaa mansikkaa melko monta laatikkoa pakastimeen ja niin aion nytkin tehdä. Mansikka on Antin herkkua.. Olen tähän saakka hieman odotellut, että josko hinta tippuisi vaikka vähän alemmaksi.. Kauempaa en kuitenkaan malttanut ja tänään olen pakastanut niitä jo talven varalle.


Kokeilin yhtä itse soveltamaani ohjettakin.
Olkoot nimeltään vaikka mansikka-vadelmainen hyydykekakku, jonka pohjaan käytin noin 14 digestive keksiä ja 75 g voita sulatettuna (voisi varmasti tehdä myös domino kekseistä, jolloin voita ei tarvittaisi).

Hyydykkeeseen
2 dl kermaviiliä
2 dl kuohukermaa
3 dl vadelmaa soseena
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
5 liivatelehteä
1dl kiehuvaa vettä

Koristelin kakun mansikoilla ja kylmässä sitä tuli pitää ennen tarjoilua n. 4-5 h

Hyydykeosio on tekemästäni jäädykkeestä, mutta lisäsin siihen kakkua tehdessäni tuon liivatteen, että pysyy muodossaan. Minusta tästä tuli oikein hyvää.

Tällä viikolla emme ole tehneet oikein mitään.. sadetta on pidetty paljolti sisällä ja pihalle olemme juosseet sateen vähänkin loppuessa. Voi tätä suomen kesää... Kesälomaretkeä elokuulle olemme hiukkasen jo suunnitelleet ja luultavasti suuntaamme ainakin Hämeenlinnan seudulle. Hyviä kohteita sieltä suunnalta voi muuten heitellä kommentteihin. Muutaman mukavan näköisen sisustusliikkeen esittelyn näin jokin aika sitten jossain blogissa (harmi vaan kun en enää muista missä), eli ainakin niissä tulee varmasti käytyä ja lasten kanssa Puuhamaa olisi varmasti ehdoton. Täällä siis mukavaa suunnittelua ja miehen kesäloman alun odotusta.

Ps. Lisäyksenä vielä täsmennys tuohon ohjeeseen. Eli hyydykeosion kerma vatkataan ensin, sitten yhdistetään kermaviili, sokerit ja marjasose. Kermavaahto ja kermaviiliseos sekoitetaan yhteen.
Liivatteita kannattaa liottaa n. 5 min kylmässä vedessä, jonka jälkeen ne sulatetaan kiehuvaan veteen. Vesi lisätään lopuksi aikaisemmin tehtyyn seokseen.

keskiviikkona, heinäkuuta 16, 2008

Mieluinen vaihtari

Maanantaina posti toi mieluisan paketin. Tilda harrastajien tyynynliinan vaihdosta Jole lähetti minulle tällaisen kauniin ruskea-vaaleanpunasävyisen kaunistuksen olohuoneeseemme. Hän oli käynyt kurkkimassa täältä aarteista sisustukseni värejä ja makua. Ihan samoin, kuin minä tein suunnitellessani hänelle lähettämääni liinaa :´). Ja Jole kirjoittikin liinan mukaan kirjoittamassaan kirjeessä, että halusi tehdä liinasta yksinkertaisen kauniin, eli juuri sellaisen, josta minä pidän. Täytyy sanoa, että hyvin oli onnistunut! Kiitos paljon vielä hänelle.


Eilen käydessäni kotonani, tapasin oman mummuni. He asuvat paappani kanssa samassa pihassa kuin vanhempani. Mummuni (81v) oli niin innoissaan kukista, joita oli aamupäivällä nähnyt paikallisessa kukkakaupassa. Ne olivat Astereita, tosi isokukkaisia ja muutenkin suuria. Hänen nuoruudessaan taimet ovat olleet kuulemma paljon pienempiä.. Mutta nyt, kun hän ei enää jaksa tehdä kukkatarhaa, hän toivoi, että minä puolestani hakisin ne taimet ja antoi rahankin.

Lähtiessäni pysähdyin kyseiseen kauppaan. Otin kaksi valkoista Asteria ja silmiini osui samalla myös kaunis sinkkinen laakea astia. En malttanut olla ostamatta sitä.. Niinpä minä istutinkin nyt tuohon astiaan jo viime viikolla ostamani metsämansikat ja pikkuruusutkin. Ihan kaunis asetelma.


Lisäksi löysin aletuotteista tällaisia kukkia. Myyjä ei tiennyt nimeä, tietäisikö joku? Kukka muistuttaa hieman pionin kukkaa, mutta on kooltaan paljon pienempi, halkaisijaltaan vain noin 4 cm...

Mukavaa loppuviikkoa!

lauantaina, heinäkuuta 12, 2008

Hevostelua ja markkinahumua

Taas onkin jo melkein viikko päässyt hurahtamaan edellisestä kirjoittelustani. Eilen aikomuksenani oli laittaa uutta postausta, mutta täällä meillä jyrähteli ukkonen siihen malliin, että kone täytyi pitää kiinni.

Viikko on kulunut oikein mukavasti ja nopeasti. Olemme ehtineet tehdä vaikka mitä. Tiistaina olimme tivolissa Tuurissa. Joka oli ihan hauska kokemus. Itse olen ollut tivolissa ihan pienenä tyttönä, enkä muista siitä juuri mitään. Odotuksia ei siis ollut ja kokemus oli todella positiivinen. Tivoli Sariolassa oli paljon laitteita pienemmillekin lapsille ja Antti ja kummityttömme 6v. nauttivat kovasti.

Torstaina istahdin kampaamon tuoliin ja siellä jutellessamme tuli ilmi, että lähipaikkakunnalta löytyy ponitalli, jossa voi ratsastaa ilman ajanvarausta näin kesäisin joka päivä. Kuulin tallilla olevan paljon pieniä poneja, joten pienempikin lapsi voi siellä ratsastaa hevosta talutettaessa. Minähän innostuin asiasta kovasti, koska jo viime kesänä käydessämme tykkimäellä Antti sai ratsastaa ensi kerran ponilla ja piti siitä kovasti. Jutellessani naapurin rouvan kanssa kerroin hänellekin tuosta paikasta ja lähdimme jo perjantaina tutustumaan kyseiseen talliin.


Antin mielestä ratsastus oli hieman jännittävää, mutta tosi hauskaa! Tallilla oli maneesi, jossa ratsastimme ensin.


Auringon näyttäytyessä ponit ja ratsastajat talutettiin ulos. Kuvassa on naapurin tyttömme, joka hänkin siskoineen piti kovasti retkestämme. Hauskaa muuten tuolla tallilla oli se, että melkein jokaisella ponilla, jolla ratsastettiin, oli varsa. Varsat kulkivat ihanasti mukana ja niiden tekemisiä oli mukava seurata.


Selvisi, että tuolla tallilla on 100 ponia + varsat!!! Ihana näky laitumella.
Muutenkin meillä oli oikein hauska päivä, kävimme ratsastuksen jälkeen syömässä ja kiertelimme mm. kirpputorin ja Marimekon liikkeen. Torstaille sattui onneksemme tosi lämmin ja ihana päivä. Tässä ponitallin osoite.

Olen ehtinyt hieman ommellakin. Osallistuin tässä taannoin Tilda porukan koristetyynynliinan vaihtoon. Vaihtariksi tein tällaisen. Saajan blogista kävin hieman kurkkimassa, että hän oli käyttänyt johonkin työhönsä pellavaa ja niinpä käytin sitä nyt tässä hänelle tekemässänikin. Toivon hänen pitävän siitä, vaikka makuni onkin hieman pelkistetympi kuin monen muun Tildaajan.



Tällaisia tyynynliinoja täytyy muuten ommella itsellekin, sopisi todella hyvin tuohon omallekin penkkisängylle :´)

Ja ettei tulisi oltua liikaa kotona, keksimme ohjelmaa viikonlopullekin :´). Tänään lähdimme ystäviemme luo jo heti puolilta päivin. Tarkoituksenamme oli suunnata yhdessä Kristiinan markkinoille. Sateen jälkeen auringon näyttäytyessä pilven takaa, mekin uskaltauduimme matkaan. Kristiinassa sää oli mainio ja markkinat mukavat ja isot! Emme olekaan aikaisemmin siellä käyneet. Kaikkea mukavaa katseltavaa oli paljon ja kaupunkihan on tosi kaunis meren äärellä. Tunnelmaa siellä voi myös kehua. Mukaan tarttui yksi kaunis pannunalunen ja tietty koko perheen herkkua, metrilakua.



Lähtiessämme taivas alkoi tummua, joten enpä tiedä, pakenimmeko sateen alta...



Mukavaa kesäviikonloppua!

maanantaina, heinäkuuta 07, 2008

Mainoksen uhri

Ihana kulho!
..ja vieläpä ruokakaupasta saatu kaupan kylkiäinen! Mieheni oli Antin kanssa tässä taannoin ruokakaupassa ja he toivat mukanaan sieltä kellogs muropakettien ostosta saadun "lahjan". Tämä kyseinen kulho oli keltainen, jossa oli kiva pojan kuva. Kulho oli sellainen viehättävä, vanhan mainoksen tyylinen ja ihastuin siihen heti. Kun vielä kuulin, että kulhoja oli valittavana neljää erilaista, piti minunkin rientää kaupassa seuraavalla ostoskerralla katsomaan valikoimaa. Ja niinhän kävi, että pakko oli ostaa paketteja lisää, saadakseni uuden kulhon :´)

Tässä siis tämä ensimmäinen kulho, joka sekin on oikein kiva. Mutta minä kun en ole niin keltaisen ystävä, niin tämä sopii oikein hyvin murokulhoksi ja kaapissa pidettäväksi :´).



Tämä puolestaan on sitten se myöhemmin hankkimani. Se on minusta niin kaunis, että sen voisi mielestäni laittaa vaikka ihan hyllylle koristeeksi.



(sainpas pitkän sepustuksen aikaiseksi tuosta ilmaisesta kulhosta :´)

Ja sitten taas näihin puutarhani ilon aiheisiin..
Alla on kuvattuna taas pari kukkijaa, eli Karpaatienkello, jota minulla on sekä sinisenä, että valkoisena. Pidän siitä kovasti, koska kukat ovat niin suuria, vaikka itse kasvi on matalaa.

Alakuvassa on sitten se äitienpäivälahjaksi saamani hortenssia. Täytynee vielä kertoa, että kun sain sen silloin toukokuun alussa, oli niin kylmää, että se oli minulla sisällä muutamia päiviä. Ihmettelin, kun lehdet käpristyivät ja mustenivat siitä huolimatta ja yritin hillitä kasteluakin. Mietin kovasti, että mikä sitä vaivaa. Sittenhän tajusin, että oli raukka saanut taimistolla kylmää. Kuitenkin onnekseni tästä huolimatta se on lähtenyt hyvin matkaan ja on jo tosi hyvän näköinen. Kukan alkuja on vielä muutamia tuloillaankin. Tämä on sitä Endless Summer lajiketta, eli aika kiitollinen kukka sinänsä, ettei ihan pienestä paleltumisesta kuoleennu.





Hyvää alkavaa viikkoa. Me suuntaamme huomenna Tivoli Sariolan laitteisiin! Tosin en minä, joka olen kovin arka menemään kaiken maailman kieputuksiin. Antin kanssa voin johonkin karuselliin uskaltautua :´) ehkä..

perjantaina, heinäkuuta 04, 2008

Ihana kesä!

Loppuviikko on kulunut ihanasta säästä nauttien. Alla oleva kuva on tältä päivältä. Laitoimme Antin kanssa Leevin nukkuessa lasten uima-altaaseen vettä ja nautimme pihalla olosta. Antti räpiköi altaassa ja minä ompelin Tildapeiton palasta vieressä... Välipalaksi tietysti jäätelöt pihalla peiton päällä istuen.. Näitä hellepäiviä vaan on liian harvassa.



Laitan kuvia myös vielä muutamista ihanista lahjoista, joita en edellisessä kirjoituksessani vielä maininnut. Yhdet ystävämme toivat meille lahjaksi vanhan kahden istuttavan pulpetin. Kuva on otettu jo juhlissa, joten vähän harmittaa tuo yksinäinen kupponen, joka on päässyt lipsahtamaan kuvaan.. Nyt pulpetti on kuitenkin siirretty tallin peräosaan, jossa sitä on hankala kuvata, eli uutta kuvaakaan en saanut. Tässä sitä riittää minulla taas entisöitävää projektia syksylle :´).





Tässä kuvassa ovat saamani vanha ikkunan poka ja kaunis kori.
Kaikki lahjat olivat niin ihania, että vieläkin tulee joka päivä niitä ihasteltua.

Edessä odottelee viikonloppu, jonka varalle ei ole vielä suunnitelmia. Mieheni loma on vasta elokuussa, joten luultavasti säästämme matkailut sinne. Harmi vaan kun on luvattu taas kylmenevää säätä..

Ennustuksista huolimatta toivotan teille taas aurinkoista viikonloppua :´) Kyllä se varmasti edes jossain päin Suomea näyttäytyy!

tiistaina, heinäkuuta 01, 2008

Onnistui!

Huh huh.. Vitsi mikä viikonloppu takana!
Ehdottomasti mukavinta oli se, että juhlamme onnistuivat oikeastaan ihan odotusten mukaisesti. Vieraita saimme mukavan määrän, vain neljä pariskuntaa oli estynyt tulemaan, joten noin 26 juhlijaa oli paikalla. Sää suosi parhaalla mahdollisella tavalla, eli aurinko paistoi ja yö oli lämmin. Ruoka riitti ja vieraat kehuivat (tietysti myös kohteliaisuudesta), mutta minusta se ainakin maistui hyvältä. Ja mikä parasta, vieraat viihtyivät myöhään, viimeiset lähtivätkin aamulla kuuden aikaan :´)

Alla kuvassa näkyy tarjoilupöydällä ollut liina (Marimekon uusi kesäkangas) ja kukkamaljakko. Löysin mukavan teeman tarjoiluun juuri tuosta liinasta ja sen värikkyydestä. Minulla kun ei ollut kaikkia tarjoiluastioita samasta sarjasta, niin päädyinkin käyttämään hyvin erilaisia astioita. Käytin erivärisiä ja erilaisia astioita, niin Pentikkiä, Iittalaa kuin ihan halpa-hallikamaakin, siis kaikkea mitä kaapeistä löytyi ja yllättävän kauniin kokonaisuuden sain aikaan. Ostin myös värikkäitä kertakäyttöastioita ja serviettejä. Ja tähän väliin tietty täytyy kertoa, että unohdin kiireessä ottaa kuvan valmiista juhlakattauksesta.. Tämä kukkakuvakin on seuraavalta aamulta.. Sori! Tuntuu itsestäkin niin harmilliselta, kun olisi ollut tosi mukava ikuistaa valmis juhlapöytä ihan itseäkin varten...

Valmisteluihin sain apua niin mieheni siskoilta kuin omiltanikin. Naapurista sain lainaksi yhden vuoan ja salaatin koristeeksi hain heidän ruohosipulistaan kukkasia :´) .



Teimme autotalliin istuskelupaikkoja mahdollisen sateen suojaan. Koristelimme sen koivuilla. Kuva on otettu yöllä, kun vasta muistin, että kuvatakin täytyisi ja siksi nämä pihalla otetut ovat hieman harmaita..






Boolia oli tarjolla ja sitä kului 30 litraa!!
Hauskaa oli. Kiitos vielä teille, jotka teitte päivästä ikimuistoisen. Kesäjuhlathan olivat ns. meidän 60-v juhlat ja siksi saimme myös ihan valtavan ihania lahjoja. Yhteisiä lahjakortteja, minä sain mm. aino-tossut, koruja, Pentikin astian, hopeaa yms. Niin, ja parista lahjasta voisin tehdä vaikka erillisen postauksen :´)

Juhlien suhteen kaikki meni siis hienosti, mutta väsynyt olen ollut. Loppuviikosta aika kului valmisteluihin ja Leevi muisti pitää minut öisin vireänä. Hänellä oli nuha ja tulossa oli myös hampaita. Niinpä minua jännitti viedä häntä ensimmäistä kertaa yöhoitoonkin.. Molemmat pojat olivat iltapäivän mieheni vanhemmilla ja illasta heidät vietiin minun vanhemmilleni yöksi. Todellakin siis jännitti, mutta hyvin oli sujunut. Leevi oli nukahtanut ja nukkunutkin tosi hyvin. Haimme heidät sunnuntai-iltapäivänä ja odotukset su-ma yölle olivat tietysti korkealla, koska edellinen yö oli mennyt hyvin. Mutta kuinkas ollakaan, Leevi nukkui taas kotona huonosti.. Ja päiväunille en saanut häntä nukahtamaan juuri ollenkaan. Tämän seurauksena lääkäriretki ja korvatulehdus! Eli vasta viime yönä olen saanut hieman enemmän unta.. Mielenkiintoista, eikö totta :´)! Toivotaan nyt tosiaan, että Leevi jo paranisi..

Tänään olen taas jo vähän ommellutkin, eli tein tällaisen kassin lahjaksi pikkuiselle pojalle. Käytin jo aikaisemmassa postauksessani kertomani Maarit Ailion painokuvaa (ostettu samaisilta käsityömessuilta).



Mukavaa viikkoa!
Terveisin väsynyt, mutta onnellinen allekirjoittanut..