torstaina, syyskuuta 25, 2008

Mihin viikkomme kuluikaan?

Menneen viikon tapahtumista on tullut otettua paljon kuvia, koska meillä on ollut paljon mukavaa tekemistä. Viikko tuntuu vierähtäneen erityisen nopeasti! Viime perjantaina vietimme Leevin 1 vuotis syntymäpäiväjuhlia.



Lauantaina lähdimme ystäviemme luo mökille meren rantaan. Ihana paikka. Olemme edellisen kerran olleet tuolla heidän häissään viime kesänä. Luonto oli kaunis ja sää hieno. Saunassa mukavat löylyt ja tulipa sitä taas rupateltua kuulumisista tovi, jos toinenkin. Kiitos vielä I & J!



Sunnuntaina kotiuduimme ja riensimme vielä vanhempieni keittiöremontin kimppuun.



Alkuviikosta tavallisia arkisia asioita. Ja tämän yhden termiitin perässä täytyisi ehtiä juosta koko ajan, muuten käy vaikkapa näin :´) Voi sitä hymyä (pojan ja jopa äidinkin), kun löysin Leevin eräänä aamuna vessasta istuskelemassa papereineen..


Puolen viikon aikoihin keittelin hieman puolukkasosettakin.. Ja remonttia, remonttia. Mukava olisi autella mahdollisimman paljon, että tulisi nopeasti valmista.



Eilen tuli laitettua pelargoniat sisälle ja callunoita pihalle..


Nyt sitten viikonlopun viettoon jatkaen yhä jo viikolla alkanutta Tilda mallikappaleiden väkerrystä. Vielä on iso urakka edessä ja messut ovat jo ovella.. Hieman hirvittää.



Olisi muuten mukava nähdä teitä siellä mahdolllisimman monia, eli käykäähän ensi viikonloppuna moikkaamassa, jos tulette messuille!

tiistaina, syyskuuta 23, 2008

Suunnittelua ja valmistelutöitä

Tänään päiväni kului töissä.. Niin, töissä :´) Olen lupautunut Seinäjoen käsityömessuille 3.-5.10. töihin. Tehtävänäni on myös hyvin pitkälti suunnitella osasto ja toteuttaa se. Menen Etelä-Pohjanmaan käsi- ja taideteollisuus ry.n myymälän; Rustoopuorin Tilda osastolle.

Tänään kävin katsastamassa tuotteet, jotka olimme tilanneet. Hauskaa! Kankaita, nauhoja, nappeja, papereita, leimasimia, tarvikepaketteja, tarroja yms. mielenkiintoista.. Tildan tilkkupeittoni kanssa pitää nyt myös erityisen kiirettä, koska se tulisi saada messuille näytille. Tuntuu, että illat kuluvat liian nopeasti! Mutta eiköhän se valmiiksikin saada.



Olin iloisesti yllättynyt, että vielä löytyi innokkaita anna hyvän kiertää ketjun jatkajia! Kiitos teille! Laittakaahan sinisen talon sähköpostiin osoitteenne, niin pikkujoululahjat löytävät luoksenne :´)

Vaikka tänään olikin kiva ja tavallisesta arjestamme poikkeava päivä, tapahtui tässä naapurikaupungissamme niin kamalia asioita, että mieli on ollut murheinen. Mihin tämä maailma oikein menee.. Siskoni on opettaja ja mietin asiaa paljon myös hänen kannaltaan. Ajellessani tänään töihin näin todella paljon ambulansseja, poliiseja, palokunnan autoja. Kaikilla kiire, pillit vinkuen ajoivat kohti tapahtumapaikkaa.. Järkytys oli suuri kuunnellessani samalla radion uutisia tapahtumista.

Mutta nyt täytyy rientää jo nukkumaan, sen verran tällaiset päivät verottavat, että väsymystä pukkaa oudoksesta. Leevikin on taas öisin innostunut pitämään muitakin hereillä.. Palailen taas, kunhan ehdin!

perjantaina, syyskuuta 19, 2008

Anna hyvän kiertää

Osallistuin jo aikoja sitten Tiian blogissa -anna hyvän kiertää- ketjuun. Nytpä sitten haastankin mukaan kolme asiasta innostunutta! Homman nimi on seuraava; Lähetän itse tekemäni käsityön kolmelle ilmoittautuneelle. Ajattelin laittaa lahjat postiin jouluksi. Pienenä pikkujoululahjana :´). Aikaa lähettämiseen olisi muuten vuosi ilmoittautumisesta.
Ne kolme, kenelle laitan lahjan, jakavat haasteen taas omassa blogissaan ja tekevät pienet itsetehdyt lahjat kolmelle ilmoittautuneelle.
Eli, jos haluat mukaan, ilmoita alle kommentteihin!


Hetki aikaa sitten sain Elinalta ihanan tunnustuksen. Tällä kertaa jaan sen teille kaikille, jotka tiedätte minun vierailevan blogissanne!



Tämä päivä ja jo eilinenkin vierähti Leevin synttäreihin valmistautuessa. Leipomuksia ja siivoilua. Hulinaa. Vieraita tänään illalla tupa täynnä. Mukavaa syksyistä viikonloppua kaikille!

sunnuntaina, syyskuuta 14, 2008

Muistatteko?

Tänä viikonloppuna sain mukavan yllätyksen :´). Muistatteko tuolin, jota aloin korjailla viime keväänä entinöintipiirissämme? Vanha mummulan vintiltä, paappani kätköistä löytynyt koristeveistetty tyoli, joka oli majaillut vintillä jo tuohon mennessäkin varmasti noin 30 vuotta! Sain sen keväällä puuosiltaan valmiiksi ja opettajamme lupasi hoitaa sen verhoiltavaksi työpaikalleen. Sovimme, ettei tuolilla ole kiire ja niinpä sainkin yllättäen viestin, että nyt se olisi valmis! Ihana lopputulos mielestäni!!!

Sisustuksessamme tuoli on ehkä hieman kummajainen väriltään, koska mustaa ei meillä juurikaan ole. Tuoli kun oli kuitenkin alkuperäiseltä väriltään musta, olisi noiden koristeveistokohtien vuoksi työ ollut ihan mahdoton, jos olisin aikonut sen maalata jonkun muun väriseksi.. Pidän kuitenkin lopputuloksesta niin paljon, että jonnekin sille täytyy järjestää arvoisensa paikka ja jotain tummaa juttua kaveriksi.



Tässä alla vielä kuva muistin virkistykseksi tuolista, josta olin jo enimmät pölyt tampannut pois :´)



Mukavaa alkavaa viikkoa!

keskiviikkona, syyskuuta 10, 2008

Viikonlopun jälkeen

Vihdoin päivitystä!! Maanantai kului totutellessa arkeen ja eiliselle oli niin paljon ohjelmaa, että blogi jäi kakkoseksi.. Illalla iski vielä jonkun asteinen migreeni ja kaaduin sänkyyn heti kun lapset saatiin nukkumaan. Joka tapauksessa tässä sitä nyt tulee :´).

Viikonloppu meni oikein mukavasti. Vietin ihanan rentoutumisloman ystäväni luona pääkaupunkiseudulla. Teimme kaikkea mukavaa; shoppailua, hyvää ruokaa ja viiniä, jutustelua, messukäynti wanhassa satamassa ym. TYTTÖJEN JUTTUJA! Ihanaa... Olo oli tosi hyvä ajellessani sunnuntai-iltana takaisin tänne pohjanmaan lakeuksille. Erikoisuutena tuosta viikonlopusta voisin muuten mainita, että kävimme itämaisessa niska, hartia ja päähieronnassa uudessa Flamingo-ostoskeskuksen Cen Cei Oriental Spaa.ssa. Ostosretken jälkeen tuo hieronta tuntui taivaalliselta... Luksusta, jota maltoimme ystäväni lahjakortin avulla hankkia :´).

Wanhan sataman messukäynti oli mielenkiintoinen. Tapasin toista kertaa Kasperiinan Merjankin. Tosi hauskaa, että pelkästään näiden blogiemme kautta olemme tutustuneet ja tälläkin "live" tapaamiskerralla tuntui kuin olisin tuntenut hänet jo pitkän aikaa. Hän on jotenkin niin samanlainen tyyppi kuin minä :´)



Tapasin messuilla myös muita Tilda-addikteja. Kiva tietää heistäkin vähäsen enemmän. Olen muuten menossa Seinäjoen käsityömessuille Tilda osastolle töihin, mikä olikin osasyy siihen, että kävin kurkkimassa noiden kyseisten messujen Tildajutut.

Minulle messuilta jäi käteen Tildakankaita, muutama nappi ja koru itselle. Antille tuliaisiksi mukaan tarttui Valtra piparkakkumuotti.

Sunnuntai-iltana tein muuten taas ahkerasti Tildapeittoani valmiiksi, että pääsen jouluisten kankaiden kimppuun. Olen yhdistämisvaiheessa, eli jäljellä ovat vielä työläät tikkaukset.. Nooh, voiton puolella kuitenkin. Yllä kuvassa esimakua tulevasta.



Eilen minulla olikin jo päivällä vieraita. Leivoin tätä ihanaa omenapiirakkaa, jonka ohjeen olen jo kauan ajatellut jakaa täällä.

Omena-pekaanipiirakka
10-12 annosta

Pohja
100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte
25 g voita
1 ½ dl fariinisokeria
2 dl kuohukermaa
1 pussi pekaanipähkinöitä (125 g)
2 hapanta omenaa
2 munaa

Tarjoiluun kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna ja jauho-leivinjauheseos. Levitä taikina voideltuun uunivuokaan (halk. 27 cm) pohjalle ja reunoille.

Mittaa voi, fariinisokeri ja kerma paistokasariin. kuumenna välillä sekoittaen 4-5 min. (itse en ole päästänyt seosta kiehumaan kovasti). Nosta paistokasari levyltä. Valitse pekaanipähkinöistä 12 kappaletta koristeeksi ja jätä ne kokonaisiksi. Rouhi loput pähkinät ja lisää kinuskimaiseen sekoitukseen. Anna jäähtyä. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat 1 cm.n kuutioiksi ja lisää täytteeseen. Vaahdota kevyesti kaksi munaa. Yhdistä vaahto muihin täytteen aineisiin. Kaada vuokaan.

Paista uunin alimmalla ritilätasolla 180 asteessa n. 15 min. Lisää tässä vaiheessa piiraan pinnalle kokonaiset koristepähkinät.Jatka paistamista vielä 25 min. Peitä pinta tarvittaessa leivinpaperilla paiston lopussa (minun ei ole tarvinnut tuota tehdä). Tarjoa jäähdytettynä kylmän kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.

Taivaallista!! ..ja erilaista kuin muut omenapiiraat.

Huom. Valitse omenoiksi todellakin happamia ja kirpeitä, että maku tulee esille!

keskiviikkona, syyskuuta 03, 2008

Kiitos

Sain Wanhattaren sisaruksilta jo vähän aikaa sitten tämän ihanaisen palkinnon. Uskomattomia ystävyyssuhteitahan täällä syntyy, vaikka en esimerkiksi juuri tuon kyseisen blogin Maria ole koskaan tavannutkaan.. Silti hän, kuten moni muukin täällä blogistaniassa tuntuu ystävältäni :´) Kiitos vielä tästä kauniista eleestä!



JAAN TUNNUSTUKSEN NÄILLE VIIDELLE ETEENPÄIN

Merjalle <3
Tiialle <3
Olivialle <3
Elinalle <3
Ankille <3

Iloista viikonjatkoa! Minulla onkin muuten tiedossa oikein mukava viikonloppu! Olen lähdössä ystäväni luo pääkaupunkiseudulle ja vierailuni yksi käyntikohde ovat wanhan sataman käsityömessut. Ja vielä mukavampaa on se, että pääsen lähtemään tuolle retkelle ihan ilman lapsia!! Hauskaa siis tiedossa.

maanantaina, syyskuuta 01, 2008

Syyskranssi

Viikonloppu meni sairastellessa. Sunnuntaille oli sovittu vieraitakin, jotka jouduin sitten perua, koska Leeville nousi kuume uudelleen parin kuumeettoman päivän jälkeen. Ja tulehdushan siellä korvassa sitten oli, niin kuin arvelin. Harmillista. No, joka tapauksessa innostuin lauantaina kokeilemaan kranssia marja-aroniasta. Ja siitähän tuli tällainen:


Ihan kaunis, mutta todella lyhytikäinen silmän ilo :´). Tänään kranssi oli jo ihan kuihtunut.. Ajattelin nyt kuitenkin katsoa, millaiseksi se kuivuu marjoineen päivineen. Jos nyhtäisi siitä sitten lehdet irti ja tutkisi, onko siitä mihinkään uuteen käyttöön sen jälkeen. Jonnekin syysjuhliin tällaiset kranssit olisivat juuri sopivia, koska keston ei tarvitsisi olla pitkä ja silti tästä tuli ihan näyttävä.


Hieman pidempiaikaista silmän iloa ovat nämä seuraavissa kuvissa olevat Anemone ja Kärhö. Tuntuu, että kesä on todella myöhässä ja aurinkokin on viihtynyt ihan liian paljon pilven takana, koska kärhöni tuli vasta juuri kukkaan!!



Viinirypäleemme tilanne on tämä. Vielä vähän tarvitsisi sekin osakseen aurinkoa, että kaikki marjat kypsyisivät sinisiksi saakka...



Tässä pieni katsaus puutarhaamme tällä hetkellä.