keskiviikkona, toukokuuta 07, 2008

Kevään kukkijoita

Voi tätä kevättä, on niin ihana seurata kasvien nousevan maasta ja miten nopeasti se taas on käynytkään! Kuvasin muutamia tällä hetkellä puutarhassamme kukkivia kasveja. Tosin olen todella huono näissä keväisten sipulikukkien nimissä, joten ne nyt jäävät tästä uupumaan..

Puutarhassani kasvaa sinisiä, punaisia ja valkoisia kasveja. Keltaista suikeroalpia tuli meille hieman puolivahingossa saadessani pensaan alkuja mieheni tädiltä, niistä aion kuitenkin vielä päästä eroon. Kukinnan aloittavat meillä krookukset, jonka jälkeen alla kuvassa olevat pienet kukkaset, sitten helmihyasintit ja pikkusydän, lumipalloheisi, alppiruusut jne..


Tässä tämä sininen kukka (Jaanakin muisteli samaisen nimeä blogissaan..)

..ja sama vaaleansinisenä, takana näkyvä pikkusydän on tulossa jo kukkaan!!!
Yllättävän aikaisin sekin.

Ja tätä odotan yhä edelleen joka kevät yhtä hartaasti. Minulla tuntuu olevan tosi suotuinen paikka näille alppiruusuille. Ne ovat kukkineet ihan valtavan hyvin joka kesä, siis kaikki kolme kesäämme tässä. Tämä tuija-alppiruusu-angervo- kukkapenkki oli ensimmäinen, jonka tähän pihaan teimme.

Vaikka päivisin on tullut oltua paljon pihalla, kävin myös kaupungilla maanantaina. Hain vähän lisää kankaita tilda-tilkkupeittoon, jonka ruutuja olen kovalla innolla tehnyt aina illan hämärtyessä, eli toisin sanoen melkeinpä öisin. Nyt kun innostusta tuntuu piisaavan, täytyy tehdä niin paljon kuin mahdollista, koska tiedän, että ison peiton kanssa innostus laantuu jossain vaiheessa. Tällä hetkellä minulla on neljä täysin valmista ruutua ja kaksi työn alla..Olen kovasti innostunut myös vanhempieni keittiöremontista, jota suunnitellaan syksyksi. Isäni lupasi sellaisen äitini 50v lahjaksi. Olemme tilailleet ja tutustuneet kuvastoihin. Olin hieman yllättynyt äitini mausta. Hän haluaa melkeinpä valkoisen keittiön, jopa tasot saisivat olla hänen mielestään vaaleat. Sehän sopii minulle, pidän itsekin sellaisesta! Lupailin autella niin paljon kuin pystyn. Tässä muutama tunnelmakuva (huonolaatuisia, kun ovat valokuvia tietokoneen ruudulta), mutta kyllä näistä jotain saa irti. Nämä olivat siis äitini mieleen. Kuvat ovat Puustellin nettisivuilta, paperiversio on äidilläni ja sivuilta kun ei saanut kopioitua kuvia..

Lauantaille on suunnitelmissa mennä auttelemaan siskoani hänen perustaessaan kukkapenkkejä. Mukavaa, suuntaamme taimistolle siis heti aamupäivällä...

8 kommenttia:

Merja K kirjoitti...

Itsekin ihmettelin eilen samaa, että pikkusydän jo kukkii. Voi juku, olet päässyt vauhtiin tuon tilkkupeiton kanssa. Arvaa vaan kuinka täällä ;) Ihanat muuten nuo keittiökuvat. Jos nyt rakennettaisiin taloa, haluaisin ehdottomasti tuollaisen omaan kotiin. Iloista keskiviikkoa!

Tiia kirjoitti...

Äidilläs on hyvä maku =) , kauniita kuvia..
Kukkien seuraaminen on kyllä mielenkiintoista, joka päivä täytyy tehdä "kukkakierros" mun suuren suuressa gardenissa =) Hämmästyin jotenkin, kun huomasin tänään norjanangervoni jo kukkivan!
Mukavaa päivänjatkoa!

Maissi kirjoitti...

Moi Merja, kyllä sinäkin vielä inspikseen peittoon saat, kunhan vähän ehdit hengähtää tuosta remonttirupeamasta! Samoin muuten minä, jos nyt laittaisimme keittiötä kotiimme, olisin noilla valkoisilla linjoilla..

Tiia: minustakin yllättävän hyvä maku :´). Samainen kukkakierros tulee tehtyä joka päivä. Ja joka päivä onkin tapahtunut aina jotain, palkitsevaa!

kati kirjoitti...

Ihanasti teillä jo pihamaalla kukkii! Mulla on täällä rivarissa niin tylsää kun ei ole oikeastaan mitään seurattavaa. Ja hyvältä kuulostavat äitisi keittiösuunnitelmat. Minua vähän harmittaa omien porukoitteni valitsema keittiö 3-4 vuoden takaa. Olisi silloin pitänyt tietää nämä meidän muuttosuunnitelmame ja nyt ei sitten heti viitsi keittiötä alkaa remppaamaan. No onneksi se ei nyt ihan paha ole, vaikka erilaisen itse valitsisin.

jaana kirjoitti...

Hihii! Sullakin on noita sinisiä kukkia ihan rykelmä, ja mulla se yksi ainoa!!!

Jestas kuinka teillä on kesä pitkällä!!! Mulla on pikkusydän noussut maasta noin sentin verran!

Onnea äidillesi keittiöremppaan!!!!

Maissi kirjoitti...

Moi Kati! niin, kyllähän se keittiö olisi varmasti mukava saada mieleiseksi, mutta vähän on tietty hankala kajota melko uuteen ja hyväkuntoiseen keittiöön.. Taytyy vaan ajatella, että sisustaa sitten kivaksi ja vaihtaa myöhemmin sitten ovia ja sellaista.

Jaana: niin, eipä kuvastasi olisi välttämättä huomannut yhtään, että kukkia on vain yksi :´). Muistin muuten nyt nimenkin, Idan sinililja. Ostin joskus tosi myöhään syksyllä erilaisia kevätkukkien sipuleita erikoisalesta tyyliin euron pussi ja nyt onkin sitten ollut jo lumien sulamisesta asti kukkijoita!

Maissi kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Hanna kirjoitti...

Tuo tilkkutäkki on kyllä niin kaunis! Samoin tuo keittiö näyttää ihanalta!