maanantaina, kesäkuuta 16, 2008

Maanantai

Taas maanantai. Tuntuu, että maanantai on useammin, kuin muut päivät.. Mieheni lomaviikko on ohi. Anttikin oli tänään hoidossa ja me olimme Leevin kanssa kahdestaan kotona. Mukava viikko ja viikonloppu on takana päin. Lauantaina aamupäivällä saimme tehtyä siivot ja leivoin tarjottavaa synttärikahvitukseen. Olin koko iltapäivän pihalla kuokkimassa uutta kukkapenkkiäni, joten saunaa kaipasi. Niinpä lähdimme mieheni vanhempien mökille saunomaan. Kun saimme pojat nukkumaan, tein vielä aikaisemmin mainitsemani suolaisen hyydykekakun ja siivoilin vielä loppuja. Puolen yön jälkeen nukkumaan mennessä olin päivän saldoon enemmän kuin tyytyväinen. Tässä hieman mökkitunnelmaa..







Tildan tilkkupeittoni yksikään palanen ei saanut lauantaina minkäänlaista koristetta niskaansa. Tosin jo sunnuntaina jaksoin tehdä sitä hieman eteenpäin. Tekeleeni on muuttanut myös uuteen keskeneräisen käsityön koriini, jonka ostin perjantaina Tuurista, Keskiseltä. Eli sen verran muutosta on tapahtunut sen elossa..





Sunnuntaina sitten kahvittelimme vanhenemiseni kunniaksi, tosin porukka oli hieman pienempi kuin yleensä, koska enhän minä enää tällaisena vanhempana henkilönä tajunnutkaan, että Provinssi Rockissa Lauri Tähkä vasta aloitteli keikkaansa (siis sunnuntaina klo.13:30!) ja kolme sisarustamme vietti viikonloppuaan siellä.

Sain ihania lahjoja.. Siskoni oli maalannut minulle Martta Wendellinin taidejäljennöksen. Sain myös lahjakortin ja ison kukka-amppelin sekä yleiskoneen. Konetta kaipailin jo lauantaina taas kerran vatkatessani käsikoneella kakkutaikinaa.. Osasin hieman aavistella saavani sellaisen lahjaksi. Joka tapauksessa nyt tästä lähtien leivonta sujuu sutjakammin koneen avulla. Suolainen hyytelökakku oli ihan mahdottoman hyvää! Laitan teille tässä ohjeen. En muistanut ottaa kuvaa valmiista kakusta, mutta tässä kuva edes palasesta.. Ohje on Valion kirjasta Meillä kokataan.


Lohi-katkarapukakku

Pohja
100 g hapankorppuja
50 g voita

Kostutus
1 dl maitoa

Täyte
4 (a 2g) liivatelehteä
2 rkl kiehuvaa sitruunanmehua
1 prk (200g) raejuustoa
2 prk (a 200g) ruokajugurttia tai kermaviiliä
200 g kylmäsavukirjolohta hienonnettuna
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1 dl tilliä hienonnettuna

Koristeluun
3 kovaksikeitettyä kananmunaa viipaleina
100 g sulatettuja katkarapuja
tilliä tai herneenversoja, sitruunaa

Leikkaa halk. 24 cm:n irtopohjavuokaan pohjan kokoinen leivinpaperin pala. Hienonna hapankorput ja sekoita sulatetun voin kanssa.Taputtele seos vuoan pohjalle ja kostuta maidolla. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min. Yhdistä pohjan ainekset keskenään. Liuota liotetut liivatelehdet kiehuvaan sitruunamehuun ja sekoita ohuena nauhana täytteen joukkoon. Kaada täyte vuokaan, peitä ja anna hyytyä seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja koristele.

Omat huomioni; Sitruunan määrän kanssa kannattaa olla tarkka ja pohjan määrää voisi vaikka hieman lisätä. Itse tein kakun halkaisijaltaan 22 cm.n vuokaan ja pohja riitti juuri ja juuri niin, ettei jäänyt "reikää".

Mukavaa tulevaa viikkoa!

11 kommenttia:

Tiia kirjoitti...

Mukavalta kuulosti teidän viikko-ja viikonloppukuulumiset =) Nämä viikot menee niin nopeasti välillä, ettei peräs tahdo pysyä ja varsinkin just noi lomaviikot. Kovasti jo odotan kans lomaa, alkaa takki olla aika lailla tyhjä töiden suhteen. Tildailukin on jääny vähäiseksi, harmittaa...

Kivoja lahjoja sait, yleiskone on varmasti kätevä olemassa. Ja mikäs mukavempaa ku saunoa mökillä ja nauttia kesäillasta ;)

Mukavaa juhannusodottelua!

Mappela kirjoitti...

Mökki-saunalle ei kyllä vedä mikään vertoja. =) *huokaus*

Todella hyvältä näyttää tuo osaksi syötykin kakku. NAM. Täytyy kyllä ottaa resepti talteen ja tehdä kyseinen kakku joskus. =)...Heti kun kylmäsavulohta saan hankittua.

Hyvää leppoisaa juhannusta teille .

Maissi kirjoitti...

Moi Tiia ja Mappela. Kakku oli hyvää ja mökkitunnelma on ihanaa.. Mukavaa juhannuksen odottelua teillekin!

Merja K kirjoitti...

Iloista syntymäpäivää! Onnitteluhalit :)

Hannis kirjoitti...

Ihanaa juhannusta sinne teille Siniseen Taloon

toivottelee Hannis

Verka kirjoitti...

Kauniin värityksen olet valinnut valmisteilla olevaan tilkkupeittoosi, mikäli tuo taloaplikaatio on siihen peittoosi tulossa? :)

Kesäisen romanttista juhannusta, toivottavasti kelit suosisivat ennusteista huolimatta.

Maissi kirjoitti...

Moi Merja ja Hannias. Kiitos ihanista toivotuksista, niin syntymäpäivän kuin juhannuksenkin!

Hei Verka! Kiva kun poikkesit. Peittoon ovat menossa nuo kyseiset tilkut. Katsotaan nyt miltä lopputulos näyttää. Kauan ja hartaasti olen kyllä sopivia kankaita hakenut.. Kunpa vaan saisi jotain jo valmiiksi! Tildan saralta valmista ei ole nyt juuri tullut..

Anki kirjoitti...

Sulla on kiva ja elämänmakuinen blogi. Lisäksi otat upeita valokuvia. Täällä tulee säännöllisesti käytyä ihastelemassa. Sinunkin blogisi innoittamana olen aloittelemassa omaani. Kesänlämpöisiä ja rennonletkeitä päiviä!

Merja K kirjoitti...

Aurinkoista ja leppoisaa juhannusta :)

Maissi kirjoitti...

Hei Anki! Kiitos kehuista, ne ovat aina yhtä mukavia ja mieltä lämmittäviä. Kuvaamisen saralla olen ihan itse oppinut kantapään kautta parhaat niksit.. Minäpäs käyn kurkkaamassa sinunkin blogiisi tässä joku kerta kun aikaa hieman enemmän. Mukavaa Juhannusta!

Mukavaa Juhannusta myös Merjalle!!!

Susu kirjoitti...

Ihania ja tunnelmallisia mökkikuvia sinulla! Kiitos ohjeesta. Tein sen mukaan äsken äitienpäiväkakun omalle äidilleni, joka tulee ilatapalalle sunnuntaina. Me kun molemmat mökkeilemme viikonlopun omilla mökeillämme...