lauantaina, heinäkuuta 12, 2008

Hevostelua ja markkinahumua

Taas onkin jo melkein viikko päässyt hurahtamaan edellisestä kirjoittelustani. Eilen aikomuksenani oli laittaa uutta postausta, mutta täällä meillä jyrähteli ukkonen siihen malliin, että kone täytyi pitää kiinni.

Viikko on kulunut oikein mukavasti ja nopeasti. Olemme ehtineet tehdä vaikka mitä. Tiistaina olimme tivolissa Tuurissa. Joka oli ihan hauska kokemus. Itse olen ollut tivolissa ihan pienenä tyttönä, enkä muista siitä juuri mitään. Odotuksia ei siis ollut ja kokemus oli todella positiivinen. Tivoli Sariolassa oli paljon laitteita pienemmillekin lapsille ja Antti ja kummityttömme 6v. nauttivat kovasti.

Torstaina istahdin kampaamon tuoliin ja siellä jutellessamme tuli ilmi, että lähipaikkakunnalta löytyy ponitalli, jossa voi ratsastaa ilman ajanvarausta näin kesäisin joka päivä. Kuulin tallilla olevan paljon pieniä poneja, joten pienempikin lapsi voi siellä ratsastaa hevosta talutettaessa. Minähän innostuin asiasta kovasti, koska jo viime kesänä käydessämme tykkimäellä Antti sai ratsastaa ensi kerran ponilla ja piti siitä kovasti. Jutellessani naapurin rouvan kanssa kerroin hänellekin tuosta paikasta ja lähdimme jo perjantaina tutustumaan kyseiseen talliin.


Antin mielestä ratsastus oli hieman jännittävää, mutta tosi hauskaa! Tallilla oli maneesi, jossa ratsastimme ensin.


Auringon näyttäytyessä ponit ja ratsastajat talutettiin ulos. Kuvassa on naapurin tyttömme, joka hänkin siskoineen piti kovasti retkestämme. Hauskaa muuten tuolla tallilla oli se, että melkein jokaisella ponilla, jolla ratsastettiin, oli varsa. Varsat kulkivat ihanasti mukana ja niiden tekemisiä oli mukava seurata.


Selvisi, että tuolla tallilla on 100 ponia + varsat!!! Ihana näky laitumella.
Muutenkin meillä oli oikein hauska päivä, kävimme ratsastuksen jälkeen syömässä ja kiertelimme mm. kirpputorin ja Marimekon liikkeen. Torstaille sattui onneksemme tosi lämmin ja ihana päivä. Tässä ponitallin osoite.

Olen ehtinyt hieman ommellakin. Osallistuin tässä taannoin Tilda porukan koristetyynynliinan vaihtoon. Vaihtariksi tein tällaisen. Saajan blogista kävin hieman kurkkimassa, että hän oli käyttänyt johonkin työhönsä pellavaa ja niinpä käytin sitä nyt tässä hänelle tekemässänikin. Toivon hänen pitävän siitä, vaikka makuni onkin hieman pelkistetympi kuin monen muun Tildaajan.



Tällaisia tyynynliinoja täytyy muuten ommella itsellekin, sopisi todella hyvin tuohon omallekin penkkisängylle :´)

Ja ettei tulisi oltua liikaa kotona, keksimme ohjelmaa viikonlopullekin :´). Tänään lähdimme ystäviemme luo jo heti puolilta päivin. Tarkoituksenamme oli suunnata yhdessä Kristiinan markkinoille. Sateen jälkeen auringon näyttäytyessä pilven takaa, mekin uskaltauduimme matkaan. Kristiinassa sää oli mainio ja markkinat mukavat ja isot! Emme olekaan aikaisemmin siellä käyneet. Kaikkea mukavaa katseltavaa oli paljon ja kaupunkihan on tosi kaunis meren äärellä. Tunnelmaa siellä voi myös kehua. Mukaan tarttui yksi kaunis pannunalunen ja tietty koko perheen herkkua, metrilakua.



Lähtiessämme taivas alkoi tummua, joten enpä tiedä, pakenimmeko sateen alta...



Mukavaa kesäviikonloppua!

11 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Enpäs ole ikinä nähnyt noin suurta heppatallia! Kyllä olisi meidänkin esikoistyttö tuosta innoissaan:)

Aivan ihastuttavan tyynynpäällisen olet tehnyt... Kelpaisi minunkin sohvalle!

Aurinkoista viikonlopun jatkoa:)

Mari

Tiia kirjoitti...

Teilläpäs on riittänyt touhua =) ja mukavaa sellaista! Jo vain, tyttökin olis ihan innosta soikeena tuonne tallille päästessään. Sinne täytyy kyllä ehdottomasti mennä, kun sinnepäin taas suuntaamme! Kiva, että Anttikin on innostunut.

Tosi nätti tuo tyynynpäällinen! Varmasti saaja on mielissään!

Antoisaa viikonlopun jatkoa!

Kangaskasa kirjoitti...

Olipas mielenkiintoista lukea tuosta ponitallista, kiitos tiedosta! Suloisia poneja, ja paljon!

Tyynynpäällinen on todella kaunis!

Maissi kirjoitti...

Hei kaikki!
Ponitalli oli oikein mukava paikka. Naapurin tytöt innostuivat ainakin niin paljon, että heitä on vietävä sinne pian uudestaan.

Tyynynpäällisestä tuli minustakin ihan nätti. Pitäisi vaan itsellekin tosiaan saada aikaiseksi samanlaisia!

Niin ja Kangaskasa, mikä onkaan blogisi osoite, en ole sitä löytänyt?!

Hanna kirjoitti...

Tosi suloinen tyyny! Kaunista jälkeä olet saanut kirjailussa, tekisi mieli kokeilla mutta vähän epäilyttää!

Heli kirjoitti...

Läheltä liippasi: meidän pesue suuntasi tivoliin keskiviikkona. Tuntikausia mukulat jaksoivat innolla rientää härvelistä ja vemputtimesta toiseen.

Kainaston ponitallista kuulin suureksi hämmästyksekseni nyt ekaa kertaa. Siellä mennään ilman muuta käymään. 10vee heppahullumme odottaa syksyä -blääääh, eihän tässä ole kesäkään vielä kunnolla alkanut- ihan vaan sen takia, että vakiotunnit alkaisivat. Ja koulu.

Kivoja tildailuja oot ehtinyt tehdä!

Maissi kirjoitti...

Hei Hanna!

Uskon, että kirjailu onnistuu varmasti sinultakin! Kunhan vain tekee rauhassa ja lankaa ei saa kiristää liikaa. Ompelukehys on monesti kätevä aloitellessa kirjontaa. Kokeile ihmeessä!

Heli: hauskaa, jos tekin kävitte samaisessa tivolissa! Minusta siellä viihtyi yllättävän kauan.

Kainaston ponitallilla kannattaa käydä. Siellä voi ratsastaa vaikka erilaisillakin poneilla ja miten kauan haluaa. Innostuu tyttökin lomasta, kun saa ratsastaa :´)

Hannis kirjoitti...

Moikka Maissi!

Olen täällä oikeasti ihan pimennossa, kun netti ei toimi ja yritän välillä päästä vain pikaisesti sähköposteja lukemaan jostain sukulaisen koneelta... Mutta tulin sanomaan moikat ja sen, että en ole unohtanut sun Tilda-synttäreitä. Paketti odottelee jo postitusta, pitäisi lähteä tällä viikolla!!

terkuin Hannis

Anki kirjoitti...

Heipsansaa!

Alkoipa tehdä omakin mieli hevostelemaan. Aikoinaan ratsastin aikas aktiivisestikin, mutta nyt ei ole tullut oltua hepan selässä kohta viiteentoista vuoteen, huh!

Tosi hurmaava tyyny, kelpaa paraatipaikalle vallan mainiosti!! Et haluaisi harkita myyntiin ompelemista päällisinä..?

Mukavaa viikonjatkoa ja leppoisaa oloa!

Jole kirjoitti...

Aivan ihana tyynynpäällinen löysi tänään uuteen kotiin! Hyvin olit "vakoillut" sillä liina oli todella mieluinen. Erityisesti pidin tuosta kirjailusta =)

Olen kanssasi samoilla linjoilla - mielummin yksinkrtaista ja selkeää, kuin liian rönsyilevää!

Kiitos!

Maissi kirjoitti...

Hei Hannis! Eipä hätää synttärilahjalla! Laitat sitten kun ehdit :´) Kiva kuulla sinustakin pitkästä aikaa!!

Moi Anki! Itse en ole harrastanut koskaan ratsastusta, mutta voisin myös kokeilla joskus. Mieleni teki hieman jo tuolloin viimeksi olimme, mutta en sitten kuitenkaan vielä :´)

Tyynynpäällisten myynnistä sen verran, että voisinhan niitä muutaman tehdä, jos oikein kovasti haluat. Laita vaikka spostia mulle!!

Jole: Kiva kun pidit liinasta. Yksinkertainen idea on monta kertaa todellakin onnistuneempi, kuin oikein monimutkainen! Kiitos itsellesi!