lauantaina, heinäkuuta 19, 2008

makoisat mansikat

Ostin kuluneella viikolla vasta tämän kesän ensimmäiset mansikat. Ne syötiin nopealla tahdilla ja tänään tuli ostettua ensimmäinen iso laatikko. Tapanani on ollut laittaa mansikkaa melko monta laatikkoa pakastimeen ja niin aion nytkin tehdä. Mansikka on Antin herkkua.. Olen tähän saakka hieman odotellut, että josko hinta tippuisi vaikka vähän alemmaksi.. Kauempaa en kuitenkaan malttanut ja tänään olen pakastanut niitä jo talven varalle.


Kokeilin yhtä itse soveltamaani ohjettakin.
Olkoot nimeltään vaikka mansikka-vadelmainen hyydykekakku, jonka pohjaan käytin noin 14 digestive keksiä ja 75 g voita sulatettuna (voisi varmasti tehdä myös domino kekseistä, jolloin voita ei tarvittaisi).

Hyydykkeeseen
2 dl kermaviiliä
2 dl kuohukermaa
3 dl vadelmaa soseena
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
5 liivatelehteä
1dl kiehuvaa vettä

Koristelin kakun mansikoilla ja kylmässä sitä tuli pitää ennen tarjoilua n. 4-5 h

Hyydykeosio on tekemästäni jäädykkeestä, mutta lisäsin siihen kakkua tehdessäni tuon liivatteen, että pysyy muodossaan. Minusta tästä tuli oikein hyvää.

Tällä viikolla emme ole tehneet oikein mitään.. sadetta on pidetty paljolti sisällä ja pihalle olemme juosseet sateen vähänkin loppuessa. Voi tätä suomen kesää... Kesälomaretkeä elokuulle olemme hiukkasen jo suunnitelleet ja luultavasti suuntaamme ainakin Hämeenlinnan seudulle. Hyviä kohteita sieltä suunnalta voi muuten heitellä kommentteihin. Muutaman mukavan näköisen sisustusliikkeen esittelyn näin jokin aika sitten jossain blogissa (harmi vaan kun en enää muista missä), eli ainakin niissä tulee varmasti käytyä ja lasten kanssa Puuhamaa olisi varmasti ehdoton. Täällä siis mukavaa suunnittelua ja miehen kesäloman alun odotusta.

Ps. Lisäyksenä vielä täsmennys tuohon ohjeeseen. Eli hyydykeosion kerma vatkataan ensin, sitten yhdistetään kermaviili, sokerit ja marjasose. Kermavaahto ja kermaviiliseos sekoitetaan yhteen.
Liivatteita kannattaa liottaa n. 5 min kylmässä vedessä, jonka jälkeen ne sulatetaan kiehuvaan veteen. Vesi lisätään lopuksi aikaisemmin tehtyyn seokseen.

11 kommenttia:

Anki kirjoitti...

Ai ai, mikä kakku! Vesi kielellä sitä tiirailen. Voi olla, että joutuu huomenna itsekin leivoskelemaan. =)

Mansikoita pitäisi minunkin laitella, kakkuja varten niitä ainakin pitää olla jemmassa talven varalle.

Mukavaa viikonlopun jatkoa ja nauttikaa lomasuunnittelusta täysin rinnoin! Kyllä se sieltä koittaa! =)

Aurinkoa ja iloista mieltä! ***

kati kirjoitti...

Namskis! Ihanan herkullisen näköistä!
Ja kiitos muistutuksesta noiden mansikoiden suhteen. Pitää kans hakea pari laatikkoa ja pakastaa ne talven varalle. Tämä mansikkasesonki kun menee aina niin varkain ohitse mulla...

Mari kirjoitti...

Aivan ihanan näköinen herkku! Täytyy varmaankin itsekin kokeilla:) Mukavaa sunnuntaita!

Mari

Merja K kirjoitti...

Hello :) Pikavisiitillä kaupungissa ja blogeissa tietty heti ;)

Nam, mikä kakku. Täytyypä kokeilla. Sitä raparperipiirakkaa olen tehnyt oikein urakalla kaikille vieraille ja hyvin on maistunut. Olen aina muistanut mainita, mistä ohjeen bongasin :)

Unelmassa päivät juoksevat, ollaan sisustettu oikein urakalla. Paljon ollaan saatu aikaiseksi, vaikka asioita vielä puuttuukin. Nelikymppiset kahden viikon kuluttua ja silloin pitäisi Unelman olla jo hyvässä jamassa.

Hämeenlinnasta puheenollen siellä on Suurkirpputori, löytyy netistäkin varmaan. Löydettiin sieltä astia- ja patakaappi, myös pikkutavaraa oli tosi paljon. Ja älä unohda sitä Metsänkylän Navettaa, on tosin auki vain sunnuntaisin. Siellä kahvituvassa on aivan mahtavat pannarit ja ne alpakat on tosi suloisia :)

Palaamisiin. Toivotaan, että heinäkuun loppu edes hellisi meitä auringonpaisteella!!

Tiia kirjoitti...

Tosi hyvännäköinen kakku ja varmasti myös erityisen hyvää!! Ootkos muuten jostain ostanut tuorevadelmia vai käytitkö pakasteita?

Mukavaa kun teillä vielä kesäloman odottelut edessäpäin, täällä kun loma jo pian lusittu.

Palaillaan ;)

Maissi kirjoitti...

Moi Anki ja marijamaiju!

Kakku oli hyvää. Kannattaa kokeilla!

Kati: Minultakin meni joku vuosi sitten mansikka-aika ihan huomaamatta ja ilman jäin, joten siitä viisastuneena, olen alkanut laittamaan mansikoita jo ajoissa myös pakasteeseen.

Merja: Ihana huomata sinunkin käyneen täällä ja lukea kuulumisia. Kiva, jos raparperi ohjeesta on ollut iloa teillekin.

Mukavia nelikymppisiä toivottelen, meillä ainakin oli oikein onnistuneet juhlat. Niitä oli hauska järjestellä ja kaikki sujui lopulta yli odotusten. Ja kyllä se Unelma on näyttänyt jo pitkän aikaa, ennen lomaannekin niin ihanalta, että siellä kelpaa juhlat järjestää!

Metsäkylän navetan olen pitänyt Hämeenlinnaa ajatellen mielessä ja kirpputori täytyy tarkistaa netistä nyt etukäteen. Kiitti vinkistä!

..toivotaan todella jo aurinkoisia säitä!

Tiia: Vadelmat ovat pakastealtaan kätköistä :´)

Ida kirjoitti...

Hei!

Kakun ohje täytyy ehdottomasti kokeilla! Siinä on kaikki "elementit", joista tykkään erityisesti!

Hyvä muistutus tuli myös siitä, että jos mansikoita aikoo hankkia niin nyt olisi aika! Olin vain siirtänyt ja siirtänyt asiaa.

Kesälomareissulle vinkkiä.. eli jos vain aikataulut osuvat kohdalleen niin Hämeenlinnasta ei ole pitkä Leevin kummeille ;)

Maissi kirjoitti...

Hei Ida! Täytyy jutella lähemmin tuosta Hämeenlinnan matkan aikataulusta, josko nähtäisiin.

Ja muuten tuo hyytelökakun hyydykeosio on siitä jäädykkeestä, jota meillä tässä joskus maistoittekin :´) Sopi hyvin tuohon kakkuunkin.

maano kirjoitti...

eksyin jotain kautta tänne .. kiva blogi kauniita tilda tekosia .. ja ihanan näkönen kakku ! minäkin hain eka mansikka laatikon tänään ..hih ja melkein kaikki on jo syöty :)

Anki kirjoitti...

Blogissani on sinulle jotain, käy kurkkaamassa =0)

Maissi kirjoitti...

hei Maano. Kiva, että löysit blogiini! Meilläkin eka mansikkalaatikko syötiin melkein siltä istumalta :´)