torstaina, toukokuuta 29, 2008

Arvonta suoritettu

Tänään se sitten oli, se arvonta. Tulostin ja leikkelin kaikki tähän aamuun mennessä tulleet kommentit, yhteensä ihanat 22 kappaletta.



Onnenritarina toiminut Antti nosti arpalapun ja...



Arvontamme voitti Melle ja minä, Onnea!!!
(Laitatko minulle sähköpostina osoitteesi, niin kassi löytää luoksesi).



Kiitos ihan hirmu paljon osallistumisestanne. Olin todella iloisesti yllättynyt, että niin moni halusi siihen mukaan ja antoi samalla myös palautetta blogistani. Nyt tiedän jo hieman enemmän, että ketä täällä käy. Parinkymmenentuhannen kävijän paikkeilla voisin sitten arpoa jotain Tilda-aiheista, joten tervetuloa usein vierailulle siniseen taloon :´)

Kassiurakkani alkaa olla ohi. Tänään lähti kolme kassia maailmalle. Mieheni siskot saivat suunnilleen samanlaiset kassit, kuin tuo arpomani, kiitokseksi lastemme ahkerasta hoidosta. Vielä olisi pari keskeneräistä omille siskoilleni. . Harmittaa, kun en huomannut ottaa kuvaa valmiista kassikasasta.

Mukavaa viikonloppua, toivottelee "kassialma", (kuten mieheni nimitti minua eilen illalla) :´)

maanantaina, toukokuuta 26, 2008

Pihapuuhastelua

Onneksemme kaunis ja lämmin sää osui täälläpäin suomea juuri viikonlopuksi. Ystäviemme häitä vietettiin lauantaina ja tilaisuutta varten minulla oli varattuna vain lyhythihainen jakku :´) No, eipä yksistään todellakaan se, vaan tietenkin ensiarvoisen tärkeää oli saada hääparille ja juhlavieraille ikimuistoinen päivä kauniissa säässä.

Hääjuhlan lisäksi meillä oli ohjelmassa tietenkin pihahommia. Sammalleimu kukkii kauniisti.


Tämän kukkapenkin uudistin viime viikon kuluessa. Se kaipasi uuden kiveyksen reunalleen. Aikaisemmin olin pengertänyt sen vain mullalla ja minusta se oli melko vaikea pitää kauniina.


Kesän ihanuutta ovat myös nämä vesipyssyleikit... Kuva on otettu tänään, joten varustukseen kuului myös pipo kylmää tuulta vastaan.



Sisällä esikasvatan Gladioluksia..



...ja ompelukone hurisee illan hämärtyessä.



Muistattehan edellisessä postauksessani olevan arvonnan, joka on edelleen voimassa!!!
Kiitos jo etukäteen kaikille, jotka ovat siihen osallistuneet. Kassin kaava on piirretty ihan "omasta päästä" vastauksena Helin kysymykseen.

torstaina, toukokuuta 22, 2008

Arvonta!

Viikonloppuna kävijämittarissani oli vaihtunut jo viisinumeroinen luku! Avatessani blogini en voinut arvatakaan, miten nopeasti tuo luku tulisi täyteen. Minulle, kotiäidille tämä blogin pitäminen on ollut mukava haaste. Olen saanut tästä innostusta moneen erilaiseen asiaan ja kannustavat kommenttinne ovat olleet erityisen mukavaa luettavaa. Täällähän noita tekemiäni juttuja on ollut mukava esitellä ja kenties olen antanut jollekulle jotain vinkkiäkin siitä mitä käsillä tekeminen voi olla. Minulle käsityöt ja sisustaminen on rakas harrastus, jossa toteutan itseäni. Aina tekemäni työt eivät välttämättä ole niin onnistuneita, mutta antavat minulle paljon. Ajatukset voi vaihtaa vaipanvaihdosta ja ruoan laitosta johonkin ihan muuhun, kun istun vaikkapa ompelukoneen ääreen tai käyn entisöimässä. Muista blogeista olen ammentanut paljon ideoita ja koen myös saaneeni teistä lukijoista ystäviä. Vuorovaikutus on tärkeää ja tätä kautta olen löytänyt monta samanhenkistä ihmistä. KIITOS että käytte täällä noin ahkerasti. Yritän jatkossakin tehdä blogistani vierailunne arvoisen.



Ostin yllä näkyvän postikortin
tässä taannoin asioidessani postissa, siinä oli mielestäni tosi kaunis kuva ja ajattelin, että se sopisi tähän postaukseen. Blogi on yksi ilon aiheeni :´)

10 000:n kävijän etapin saavuttamisen kunniaksi ajattelin järjestää pienen arvonnan. Tällä viikolla olen ommellut urakalla kasseja. Ja niinpä ajattelin laittaa palkinnoksi alla kuvassa näkyvän kesäkassin. Mikäli haluat olla arvonnassani mukana, jätähän kommentti. Arvon kassin viikon kuluttua, eli ensi viikon
torstaina 29.5.


Mukavaa viikonloppua, toivottavasti ilmat jo lämpenisivät!

tiistaina, toukokuuta 20, 2008

Ihana kirjanen!

Huoli keittiövaihtarini hukkumisesta postipojan näpeissä oli turhan aikainen! Tänään postilaatikossa odotti ihanaakin ihanampi yllätys. Sain Hannikselta tällaisen herkkukirjasen Tildan tapaan. Sisällä oli ihania ohjeita erilaisiin muffinsseihin. vitsi, miten ihanasti hän olikaan tuon idean toteuttanut, kauniita papereita, nauhoja, ihanat värit, herkulliset ohjeet jne. Kiitos vielä hänelle!







Mukavaa viikkoa!

maanantaina, toukokuuta 19, 2008

Paluu kotiin ja arkeen

Voi, miten mukava pitkä viikonloppu minulla olikaan! Kiitos muutamille hyville ystävilleni. Lähdimme jo torstaina junalla Leevin kanssa kohti Helsinkiä, jossa yövyimme ensimmäisen yön Leevin kummien luona.


Perjantaille olin sopinut Kasperiinan Merjan kanssa, että käymme hänen liikkeessään. Halusin muutamia Tilda kankaita ja Merjan tapaaminen tuntui mukavalta ajatukselta.

Mukavaa se kyllä olikin! Hän on blogituttavani täältä blogistaniasta. Olemme seuranneet aktiivisesti toistemme kirjoituksia jo pitkän aikaa. Ja meistä molemmista tuntui, kuin olisimme tunteneet toisemme jo hyvinkin! Kiitos vielä hänelle! Hänen putiikistaan shoppailin hieman kankaita Tildapeittooni ja ihanaiset Sokeri, tee ja kahvipurnukat.





Perjantaina ystäväni haki meidät Vantaalle, jossa sitten majailimme koko viikonlopun. Lauantaina suuntasimme Ikeaan, josta ostelin tarvikkeita tuleville 60-vuotis synttäreillemme. Mieheni täytti tuosta määrästä puolet jo helmikuussa ja minun vuoroni on sitten kesäkuussa. Koska helmikuussa aika oli Leevin yöheräilyjenkin suhteen vielä huono juhlimiselle, päädyimme kesäkuun lopussa järjestettäviin kesäjuhliin.. Ostelin serviettejä, jääpalamuotin boolin tähtikuutioita varten sekä kangasta josta suunnittelin liinoja pihapöydille.




Kankaan kanssa kävi kuitenkin niin, että se ei lopulta tuntunutkaan niin mieleiseltä liinakankaalta, joten päädyin käyttämään sen muuhun tarkoitukseen. Olen leikannut siitä jo mukavia kesäkasseja ja kunhan saan valmiiksi, niin esittelen ne sitten. Ikeasta ostin myös yhden valkoisen naulakon, mutta se odottaa vielä kasaamista. Ostamieni tavaroiden oli tultava junassa, joten tuon enempää en tullut ostaneeksi. Pari kangasta, joita olin ajatellun, oli nekin loppuneet.

Vantaalla asuva ystäväni on myös hurahtanut hänkin Tildailuun, mutta Tilda juttuihin saakka emme ehtineet. Ompelimme laukut molemmille lauantai-illan ratoksi! Idean laukun mallista bongasin Niinan blogista.



Kotiin tullessani odotin hieman pakettia Tilda keittiövaihdosta. Sellaista ei ole kuitenkaan vielä minulle saakka saapunut.. Olisikohan postipoika sekoillut?? Niin, ja oli todella surullista lukea ikäviä uutisia täältä blogista tutuksi tulleelle ihmiselle, kyyneleet tulivat silmään. Ikinä ei huomisesta tiedä, mitä se voikaan tuoda tullessaan..

maanantaina, toukokuuta 12, 2008

Vaihtareita ja äitienpäivää..

Äitienpäiväni sujui mukavasti. Lahjaksi sain itse valitsemani aurinkolasit, ihanan Antin tekemän kortin ja pihalle istutettavan hortensian. Kyseisestä kukasta olen tainnut joskus aikaisemmin mainita, että pihamaallemme sopisi sellainen. Kiva kun olivat napanneet vinkkini :´). Täytyy vaan tehdä suunnittelemani uusi penkki valmiiksi, että voin ryhtyä istutuspuuhiin. Eilinen päivä kului käydessä mummuloissa ja nauttien hyvästä ruoasta ja kakusta tietenkin.


Tässä taannoin osallistuin Tilda addiktien vaihtoon, kyseessä oli keittiöaiheinen yllätysvaihto, eli minulla on osoite, johon lähetän oman vaihdokkini ja minulle tuleva on yllätys. Katsotaan, mitä saamani pitää. Tässä kuitenkin kuva tekemästäni patalapusta. Oikeaan käyttöön tuo taitaa olla hieman liian vaalea, mutta toivottavasti se sattuisi olla sisustukseen sopiva saajallaan! Tilda tilkkupeiton innoittamana lapun aihe oli heti selvä!



Viikko tuo tullessaan monenlaista. Tänään tapaamme ystävieni kanssa, joilla on hyvin samanikäisiä lapsosia kuin Leevi. Loppuviikosta olen sitten lähdössä vierailulle pääkaupunkiseudulle. Perjantaina olisi tarkoitus käydä Fiskarsissa ja lauantaille Ikeaa. Ohjelmaa siis riittää! Meillä kun nuo kaksi vanhinta miestä tekevät noita kevättöitä pelloilla, niin me Leevin kanssa pakenemme paikalta. Monenlaista mukavaa on tiedossa, vaikka sään suhteen luvattiinkin kylmenevää.. Mukavaa viikkoa teillekin!

keskiviikkona, toukokuuta 07, 2008

Kevään kukkijoita

Voi tätä kevättä, on niin ihana seurata kasvien nousevan maasta ja miten nopeasti se taas on käynytkään! Kuvasin muutamia tällä hetkellä puutarhassamme kukkivia kasveja. Tosin olen todella huono näissä keväisten sipulikukkien nimissä, joten ne nyt jäävät tästä uupumaan..

Puutarhassani kasvaa sinisiä, punaisia ja valkoisia kasveja. Keltaista suikeroalpia tuli meille hieman puolivahingossa saadessani pensaan alkuja mieheni tädiltä, niistä aion kuitenkin vielä päästä eroon. Kukinnan aloittavat meillä krookukset, jonka jälkeen alla kuvassa olevat pienet kukkaset, sitten helmihyasintit ja pikkusydän, lumipalloheisi, alppiruusut jne..


Tässä tämä sininen kukka (Jaanakin muisteli samaisen nimeä blogissaan..)

..ja sama vaaleansinisenä, takana näkyvä pikkusydän on tulossa jo kukkaan!!!
Yllättävän aikaisin sekin.

Ja tätä odotan yhä edelleen joka kevät yhtä hartaasti. Minulla tuntuu olevan tosi suotuinen paikka näille alppiruusuille. Ne ovat kukkineet ihan valtavan hyvin joka kesä, siis kaikki kolme kesäämme tässä. Tämä tuija-alppiruusu-angervo- kukkapenkki oli ensimmäinen, jonka tähän pihaan teimme.

Vaikka päivisin on tullut oltua paljon pihalla, kävin myös kaupungilla maanantaina. Hain vähän lisää kankaita tilda-tilkkupeittoon, jonka ruutuja olen kovalla innolla tehnyt aina illan hämärtyessä, eli toisin sanoen melkeinpä öisin. Nyt kun innostusta tuntuu piisaavan, täytyy tehdä niin paljon kuin mahdollista, koska tiedän, että ison peiton kanssa innostus laantuu jossain vaiheessa. Tällä hetkellä minulla on neljä täysin valmista ruutua ja kaksi työn alla..



Olen kovasti innostunut myös vanhempieni keittiöremontista, jota suunnitellaan syksyksi. Isäni lupasi sellaisen äitini 50v lahjaksi. Olemme tilailleet ja tutustuneet kuvastoihin. Olin hieman yllättynyt äitini mausta. Hän haluaa melkeinpä valkoisen keittiön, jopa tasot saisivat olla hänen mielestään vaaleat. Sehän sopii minulle, pidän itsekin sellaisesta! Lupailin autella niin paljon kuin pystyn. Tässä muutama tunnelmakuva (huonolaatuisia, kun ovat valokuvia tietokoneen ruudulta), mutta kyllä näistä jotain saa irti. Nämä olivat siis äitini mieleen. Kuvat ovat Puustellin nettisivuilta, paperiversio on äidilläni ja sivuilta kun ei saanut kopioitua kuvia..





Lauantaille on suunnitelmissa mennä auttelemaan siskoani hänen perustaessaan kukkapenkkejä. Mukavaa, suuntaamme taimistolle siis heti aamupäivällä...

lauantaina, toukokuuta 03, 2008

Tuoli toukokuussa



Ihana toukokuu!!!
Taas on vierähtänytkin jo muutamia päiviä edellisestä tarinoinnistani. Kukkia olen ehtinyt istuttaa vasta pari tällaista "sangollista". Tarkoitus on laittaa niitä hiljalleen sitten lisää, kun täällä päin nuo yöpakkaset loppuvat. Kuvassa oleva tummempi muratti talvehti muuten tuossa samaisessa sangossa ja paikassakin koko talven, yllättävää! Naapurin rouvalle oli käynyt samoin. Tosi leuto talvi on ollut..

Vapusta on selvitty ja vietämme ihanaa, rauhallista viikonloppua. Tänään oli siivouspäivä, koska vapun siivoilut jäivät vähemmälle. Miehenikin oli tänään kotona ja auttoi sekä lasten hoidossa että siivouksessa, niinpä touhut sujuivat sutjakasti. Päivisin on niin hankalaa saada tehdyksi mitään isompaa, järjestely ja jopa imurointikin vielä onnistuu, mutta isompaa siivousta on turha haaveilla. Iltaisin taas en tahdo enää jaksaa.





Tässä taas yksi valmistunut juttu entisöinnistä. Tuoli, jonka ostin pari kuukautta sitten kirpparilta. Tuoli hajotettiin täysin ja hioin osat erikseen. Ostaessani sen, siitä puuttui yksi välipuu vasemmalta jalkojen välistä, joten sen tein uudestaan. Tuoli jäi tässä vaiheessa nyt käsittelemättä ja mietinkin, että maalaanko sen valkoiseksi vai laitanko värittömän vahan ja pidän tuollaisenaan?! Vaikea päätös. Minusta se olisi ihanan persoonallinen tuollaisenaan, kun noita tuoleja on minulla vain yksi, toisaalta taas valkoinen olisi niin kaunis..


(tuoli ennen)

Jätetään vielä harkintaan. Mukavaa viikonloppua!