sunnuntaina, tammikuuta 11, 2009

Uudet tuulet puhaltavat

Olette varmasti ihmetelleet, että minne olen kadonnut! Tässä taas vihdoin jotain minultakin -kuulumisia roppakaupalla :´).

Ajatuksena on ollut jo tosi monena päivänä kirjoittaa tämän vuoden alun tunnelmista, mutta kiireiseltä tuntuu tämä uusi elämä. Tosin onneksemme loiva laskuhan tämä on ollut. Toissa viikolla työpäivä oli ainoastaan perjantai ja viime viikolla saimme levätä tietenkin vielä tiistaina. Täytyy sanoa, että hyvin on lähtenyt homma käyntiin. Pojat tosin olivat vasta viime maanantaina ekan päivän hoidossa, koska silloin toinen päivä, aloittaessani työt, hoitajan omat lapset sairastivat. On ollut tosi kiva huomata, että pojat ovat jääneet hyvillä mielin hoitoon ja päivät ovat sujuneet niin hoitajan kuin Antinkin mielestä hyvin. Tuntuu olevan niin eri asia, kun hoitoon jää pienemmän lisäksi myös isoveli, "turvaksi". Hoidossa siis alku ainakin lupaavaa!
Minulla taas ensimmäiset päivät ovat vähän tihkaisseet. Vielä kun kaikki on taas opeteltava ja muisteltava uudelleen. Jonkun verran on myös muutoksia tapahtunut tämän puolentoista vuoden aikana. Ja täytyyhän se oma paikka tavallaan taas hakea työporukassakin. Työni on kuitenkin tosi mielenkiintoista ja haastavaa. Työnkuvaanikin hieman muutettiin, joten se antaa oman mukavan lisänsä. Ja loppuviikkoa kohti asiat alkoivat taas luistaa sujuvammin, kun tuli jo ihan omiakin asioita ja jutut alkoivat muistua mieleen.


Minun viettäessäni vuoden viimeistä hoitovapaan päivääni, mieheni oli viimeistä päivää omassa työpaikassaan. Uudet tuulet puhaltavat meillä, kuten olen muutaman kerran tässä syksyn aikana täällä blogissani hieman asiaa raottanut. Olemme tekemässä mieheni vanhempien kanssa sukupolvenvaihdosta ja olemmekin menneet mukaan maatilan pyörittämiseen. Sen vuoksi mieheni jäi pois päivätyöstään. Minä puolestani jatkan nyt omassa työpaikassani ja katsotaan asiaa sitten uudelleen, kun muutaman vuoden kuluttua ostamme loputkin tuosta tilasta. Pidän kuitenkin paljon nykyisestä työpaikastani, joten en vielä osannut ajatella jääväni sieltä pois.

Mieheni päivätyön jättäminen helpottaa nyt paljon tätä arjen pyöritystä, koska työmatkani on yli 30 kilometriä ja pääsen lähtemään jo aikaisin matkaan. Mieheni vie lapset hoitoon vasta kahdeksan jälkeen ja minä sitten taas haen heidät iltapäivällä.

Tämä sukupolven vaihdoshan tarkoittaa meidän tapauksessamme myös muuttoa luultavasti jo tämän kuluvan vuoden vaihteessa. Matka uuteen kotiimme ei ole onneksi kuin kaksi kilometriä, eli kauas ei tarvitse lähteä. Remonttia on tietysti tiedossa ja sen ajatteleminen on ihan mukavaa, mutta tilanne herättää myös paljon haikeutta tätä nykyistä taloa ja kotia kohtaan. Sitä kun on itselle suunnitellut ja rakentanut. Kaikki valinnat ovat omia. Rakentamisestakin on vielä niin hetken aikaa ja nyt täytyisi kaikki valita uudelleen.. Miten sitä taas osaa ja jaksaa! Kaikesta tästä ajatusten tulvasta huolimatta, ajattelen remonttia ja muuttoa positiivisesti ja kyllä varmasti se uusi kotikin alkaa tuntua omalta ja mukavalta ajatukselta, kun vaan pääsee hommiin ja muutos alkaa näkyä. Puitteet tulevassa talossamme ovat ihanat. Noin sata vuotta vanha talo, perinteinen pohjalainen, punamultamaalilla, lutteja ja muitakin vanhoja rakennuksia pihapiirissä. Kaunista. Mieheni vanhemmat ovat tehneet osaremonttia viime vuosien kuluessa, joten pesutilat ja kodinhoitohuonekin ovat uutukaiset. Ajatuksenamme on aluksi tehdä keittiöremontti ja pinnat katsotaan uusiksi joka paikassa. Yksi vanha ovenpaikka avataan ja olohuoneen käyntiä avarretaan, ainakin näillä näkymin. Tilaahan tuossa talossa on varmaankin noin vajaa pari sataa neliötä. Mielenkiintoisia aikoja eletään siis meillä.

Koska työpaikkallani olen lankojen ja muiden käsityömateriaalien ympäröimänä, tarttui sieltä mukaani heti lankaa. Nyt se neulomisinnostus sitten alkoi, jonka puuttumista olen monesti Wanhattaren Marillekin ihmetellyt. Huiveja on valmiina kaksi ja lisää on tulossa kovaa vauhtia. Kamerani on viettänyt aikaa mummulassa, sen unohduttua sinne ja kännykkäkameralla en oikein saanut otettua mieleistäni, joten huiveista mallia ja vaikka ohjettakin tulossa.

Tässäpä taas juttua hetkeksi, toivotaan että arjen tasaantuessa ehdin tänne useamminkin. Olette kuitenkin olleet ajatuksissani koko tämän ajan, jonka olen ollut melkeinpä kokonaan ulkona blogimaailmasta. Tekstin seassa olevat kuvat ovat satunnaisia otoksia, koneelta löytyneitä, kaksi viimeistä kesän asuntomessuilta. Ihanaa tammikuista sunnuntaita ja tulevaa viikkoa!

17 kommenttia:

maano kirjoitti...

kauniita kuvia .. kosketti edellinen postaus ...

Merja K kirjoitti...

Heissan Maissi, kiva kuulla kuulumisiasia. Ymmärrän kyllä kiireen. Illat kun ovat niin kovia lyhyitä ja silloin ei ensimmäiseksi tule mieleen istahtaa koneelle.

Paljon teilläkin muutoksia, mutta onneksi kuulostavat ihan mukavilta sellaisilta. Haikeaa tietty jättää rakkaudella rakentama koti, mutta tuo tilalle tuleva kyllä kuulostaa tosi ihanalta. Kyllä se varmaankin ihanaksi kodiksi vielä muotoituu.

Uuden alkavan viikon halaukset, tsemppiä työviikkoosi!

Tiia kirjoitti...

Mukava kuulla, että työt ja hoito alkaneet kivasti.
Uusia tuulia teillä on nyt paljon, mutta varmasti mielekkäitä =) Odotan kovasti näkeväni neulomasi jutut! Tiedän jo nyt, että ovat kauniita =)
Mukavaa tulevaa viikkoa!

heini kirjoitti...

Mitä teet työksesi :)?

Titti kirjoitti...

Voimia sinne kaikkiin muutoksiin!
Positiivisiltahan ne kuullostavat, -mutta aina se muutos on suuri asia elämässä.
Ihania kuvia taas!

Mari kirjoitti...

Voi apua mitä uutisia! Kuullostaa niin ihanalta 'uusi' talonne:) Haasteita siinä riittää varmasti, mutta lopussa kiitos seísoo. Varmasti on haikeaa luopua omasta talosta, mutta siitä saa joku tulevaisuudessa ihanan kodin. Ja toisaalta, ehkäpä taloihin ei pitäisi niin kiintyäkkään. Vaikka en minäkään pystyisi tästä varmaankaan mihinkään lähtemään ellei pakko ole.

Kiva, kun työt ovat lähteneet hyvin käyntiin. Meilläkin oli kaksi pienintä aina helppoa jättää hoitoon, kun saivat olla samassa paikassa... Toisin oli esikoisen kanssa!

Mukavaa kuulla, että olet intoutunut lankojen seassa virkkailemaankin:)

Lennu kirjoitti...

Ensivierailulla blogissasi. Kylläpä sinulla tulee muutosta elämääsi. Tuollaisessa vanhassa talossa on rajattomat mahdollisuudet toteuttaa itseään. Niin pihapiirissä kuin talon remontoinnissa. Teillä on nytkin kaunis talo, uskon että sitä tulee ikävä, mutta eteenpäin mars, sano mummo lumessa.
Tildailu kiinnostaa kovasti minuakin, ostin juuri uuden ompelukoneen.

kati kirjoitti...

Kiva oli lukea kuulumisiasi! Tsemppiä uudenlaisen arjen pyöritykseen. Ja onnea tilakaupoista!

Ajelin työasioissa tulevan talonne kautta ja voin kyllä sanoa, että uljas näky se on! Paljon on mahdollisuuksia sitä laittaa mieleiseksi, vaikka ymmärrän väsymisen tunteen ajoittain kun teillä on jo yksi iso raksaprojekti takana.

Ja kiitos kysymästä, meillä hoidossa menee hyvin. Ainut mikä harmittaa on iltojen venyminen myöhälle nyt kun molemmat nukkuvat päikkärit. Töissäkin menee ihan ok, alkukankeutta vähän on, mutta ihan normaalissa mittapuussa.

Jaahans, tila-ohjelma alkaa...

maalaistyttö kirjoitti...

Toivottavasti laitat sitten kuvia rempastanne, kun sinne asti pääsettä! Voimia ja jaksamista muutoksiinne!

Krisse /Vaarala kirjoitti...

Toivon teille kaikkea hyvää uusien tuulien puhaltaessa.

hyvää torstaipäivää toivottaa krisse

jaana kirjoitti...

Onpas teillä melkoinen elämänmuutos edessä, mutta hienolta kuulostaa :)

Merja K kirjoitti...

Iloista viikonloppua sinulle Maissi!

Anki kirjoitti...

Heippa Maissi!

Sullapa olikin kuulumisia oikein urakalla =0)
Uudet tuulet virkistävät aina, elämä on kuitenkin jonkunlaista jatkuvaa muutosta ja kasvua. Uuteen vain aina liittyy haikeus vanhasta luopumisesta, kuten nyt teillä kauniiista kodista. Onneksi tärkein tulee mukanasi; perhe. Ja eikös sitä sanota että siellä koti, missä sydän <3

Mukavaa viikonloppua!!

Maaka kirjoitti...

Hei Maissi!
Ensi vierailulla. Ystävä vinkkas että sininen talo on samas pitäjäs kuin meidänkin tönö :) Mä koitan miettiä... Onko se siinä uuteen kaupingin "osaan" mennessä? Ollaankohan törmätty?
Kaunis blogi ja ennen kaikkea kaunis koti :)
Mukavia työpäiviä sinulle!

Maissi kirjoitti...

Kiitos runsaasta kommenttien määrästä ihan jokaiselle erikseen!!

Merja K: Eiköhän siitä uudestakin tosiaan vielä koti muotoudu.. Haikeaa vaan on jättää tämäkin. Mukavinta olisi, kun voisi aloittaa jo tuota remonttia. Nyt on vähän sellainen odotteluvaihe..
Tsemppiä sinullekin taas tähän tulevaan työviikkon!

Tiia: Mukavsti on arki alkanut pyöriä, kyllä tämä uusi arki tästä alkaa tuntua ihan hyvältä.

Heini: Enpä taida olla niin rohkea, että paljastaisin työpaikkani ihan täällä. Laitahan sähköpostia, jos haluat tietää enemmän.

Mari: Uutiset kuulostavat kyllä kerta heitolla suurilta, itse on onneksi edes hieman ehtinyt valmistautua moiseen. "Uusi" talo on houkutteleva. Jännittää vaan, että osaako siitä suunnitella kauniin ja toimivan kokonaisuuden.. Mutta eiköhän :´)

Hei Lennu! Oikein mukavaa, että löysit blogiini. Ehdottomasti kannattaa ryhtyä Tildailemaan. Se on niiin ihana puuhaa. Lopputulos palkitsee. Jo pelkästään noiden kauniiden Tilda kirjojen selailu on tosi rentouttavaa, haaveilua.

Maissi kirjoitti...

Hei Kati!

Kiva kuulla sinusta! Meillä Antti ei onneksi nuku enää päiväunia hoidossa, joten saadaan molemmat tenavat ihan mukavaan aikaan nukkumaan. Hauska kuulla, että olet sattunut ajamaan tuon tulevan talovanhuksemme ohi :´)

Maalaistyttö: Eiköhän sitä jonkunlaisia kuvia sitten tännekin jouda. Tarkoitus on toimia mahdollisimman nopealla aikataululla remontin suhteen. Mahdollisimman paljon työmiehiä, että päästään nopeasti muuttamaan.

Maano, Titti, Krisse, Jaana; Kiva kun kävitte, kiitos myös kauniista sanoista teillekin!

Anki: Lause on todellakin totta. Kiva, kun taas poikesit!

Moi Maaka: Hauska lukea, että asutaan samalla paikkakunnalla. Kuvasta päätellen et näytä kovin tutulta. Lapsukaisesi ovat tosin hyvin samaa ikäluokkaa kuin meidän pojat ainakin osaksi :´) joten eipä olisi ihme, vaikka jossain oltaisiin törmätty.

Talomme sijaitsee uudehkolla alueella, joka kylläkin on rakennettu jo täyteen. Ollaan ihan taajama-alueen rajoilla. Poikkean blogissasikin ajan kanssa! Kiva tavata ja löytää usia tuttavuuksia!

Anonyymi kirjoitti...

I love it ! Very creative ! That's actually really cool Thanks.