keskiviikkona, maaliskuuta 25, 2009

Kevätsiivousta

Olen nimittäin rehannut tavaraa kirpputorille melkein joka päivä ja nyt on niin hyvä olo siitä, että olen jo tähänkin mennessä saanut kaapeista pois paljon sellaista tavaraa, jota emme ole enää käyttäneet. Takkeja, astioita, vaatteita ja kaiken maailman tavaraa nurkista kuljeksimasta on lähtenyt maailmalle. Mieheni kyllä hieman nurisi, että on se nyt kumma, kun lautasetkin myydään kaapista, että mistäs nyt syödään :´). Muutamia uusia lautasia kävinkin jo ostamassa ja sitä Koko astiastoahan sitten hankin. Voi, kun se onkin ihana astiasto! Ihania värejä, joita on kiva yhdistää vaikkapa muumimukeihin. Tässä vaiheessa en aio edes hankkia Koko mukeja, vaan Muumit käyvät hyvin. Ostan vain erikokoisia lautasia. Tuosta kirpparista vielä, että pidämme siskoni ja anoppini kanssa tavaroita pöydällä kolmisen viikkoa. Näin on ollut mukava tyhjentää kaappeja hiljalleen.



Vaikkakin puhuin juuri kevätsiivouksesta, niin se tuntuu tässä vaiheessa kylläkin vain kaapeissa.. valitettavasti. Huono omatunto on kevätsiivouksen osalta muualla. Tätä tietokonehuonetta en voisi edes kuvitella kuvaavani tänne blogiin. Pyörtyisitte!
Pihalla sataa lunta, joten olkoot se vaikka esteenä kevätsiivouksen tekemiselle.. Nyt ei vaan jaksa..



Eilen illalla Leeville nousi kuume. Kävinkin vain aamupäivän töissä ja iltapäivän olen ollut kotona hoivaamassa pikkukaveria. Toivottavasti ei tulisikaan enempää kipeäksi, koska joudun huomenaamulla lähteä koulutukseen Tampereelle. Palaan vasta perjantai-iltana ja olisi tylsää, jos Leevi olisi täällä ihan hirmuisen kipeänä. Toivotaan, että ei.



Viikonlopulle ovat tiedossa Seinäjoen pytinkimessut ja ystävien tyttösen syntymäpäiväjuhlat. Pytingiltä odotan ideoita ja uusia ajatuksia. Mieheni sanoikin minulle, että suunnittelu täytyisi jo pian aloittaa remontin suhteen ja se se vasta onkin vaikeaa. Tyyli on kyllä jo melko selkeästi päässäni. Vaaleaa, terästettynä eri ruskean sävyillä ja hieman ehkä harmaalla. Puulattiat täytyy tutkia, että löytyvätkö ne millaisessa kunnossa parketin, laminaatin ja jossain kohdin jopa muovimattojenkin alta. Alakertaan tulee vaaleanruskea lattia ja yläkertaan tosi vaalea, jos ei valkoinen.. Ylhäällä kun huonekorkeus on hieman matalampi, niin ajattelin, josko lattian vaalealla sävyllä saisi tilantuntua enemmän. Pönttöuunien maalauksesta tarvitsisimme myös tietoa yms. tärkeää rakennuskorjaukseen liittyvää. Siitä kun ei meillä ole vielä mitään kokemusta! (Vuoden päästä jo varmasti kyllä on..) Mukavaa loppuviikkoa!

Kuvat ovat muuten taas satunnaisia otoksia ihanista materiaaleista, joita voi käyttää vaikkapa tuohon iki-ihanaan tildailuun :´). Ensi viikolla onkin muuten taas Etelä-Pohjalaisten Tildaajien tapaaminenkin. Nähdään siellä tyttöset!

12 kommenttia:

minnamari kirjoitti...

Hei vaan! Olen vastikään löytänyt nämä tildailut sun muut surffaillessani netissä ja näitä blogejakaan en ole aiemmin niin tarkkaan lueskellut. Mutta nyt huomasin, kuinka kivoja juttuja täältä löytyy ja kun asustelen täällä "kaukana" Saksanmaalla, niin on tosi ihanaa ja kotoista katsella kauniita kuvia sieltä koti-Suomesta... Ompelin just ekat puput pääsiäistä odottamaan, ovat ehkä vähän muotopuolia, mutta ainakin ihan itetehtyjä!
Täällä oli jo kevättä rinnassa, krookukset kukkineet jo aikoja sitten, mutta nyt tuli takatalvi. Aurinkoisella ilmalla kuitenkin huomaa taas, että tarttis vissiin pestä ikkunoita ja tietysti vähän muutakin...eli kevätsiivousta harkitaan täälläkin ;)

kati kirjoitti...

Kivaa kun kirppis on tuottanut tulosta! Meilläkin olisi kyllä paljon tavaraa laitettavaksi kiertoon, mutta kun en saa vain aikaiseksi.

Me taidetaan jättää Pytinki välistä tänä vuonna. Muistan kun viime vuonna menimme sinne muistilapun kanssa ja selvitimme remonttiasioita ympäri messuhallia ;) Antoisaa messupäivää teille!

Itse yllätyin, että vaikka miten sitä yritti valmistautua remonttiin ja miettiä etukäteen asioita, niin siltikin moni juttu tuli ihan puun takaa ja sitten piti tehdä päätös samantien. Se oli minulle tuskaista aikaa, sillä olen jahkaajatyyppiä ja haluaisin aina miettiä vähintään yön yli asioita. Nyt taas on rauhallisempaa ja esim. yläkerran remppa on siirretty hamaan tulevaisuuteen.

Leeville pikaista paranemista!

Krisse kirjoitti...

Lukusilla Krisse täällä taas..hyvää torstaita...

Merja K kirjoitti...

Heissan Maissi, minäkään en voi laittaa kuvia kotoa näytille, meillä on järkyttävä KAAOS!! Mutta kun työ nielee niin ison osan vuorokauden tunneista, ei raaski käyttää pientä vapaa-aikaa siivoukseen ;)

Minunkin pitäisi ottaa kirppis agendalle. On ihana tunne, kun kaapeista lähtee tavaraa kiertoon. Ja se KoKo-sarja on ihku. Tosi herkulliset värit, joita on kiva yhdistellä. Sopii muumien kanssa loistavasti!

Iloista ja aurinkoista viikonlopun odotusta!

Mari kirjoitti...

Kyllä täälläkin on yritetty siivoilla... Remontti vaan pahasti häiritsee. Meinaan kirppispöydänkin ottaa ihan lähiaikoina. Mukavaa lauantai-iltaa♥

Heli kirjoitti...

Itselle ylimääräiseksi jääneestä tavarasta luopuminen sopii näin paaston aikaan sekin. Kiva, kun maltat luopua -ovat aarteita uusille omistajilleen.

Just eilisiltana oltiin tupareissa. Uuteen kotiinsa ystävämme saivat toivomuksensa mukaisesti mm. huikeaa, vahvaa oranssia Kokoa. On se kiva sarja!

Lennu kirjoitti...

Heips!
Kauniin hopeasavikorun olet tehnyt.
Kirpparille on minunkin tavaraa aloitettava kuskaamaan - ns. kevätsiivous iski - saapa sitten ostaa uutta. Meillä mies huokasi, että hyvä kun lähtee nurkista - mutta ei tiedä vielä että takaisinkin tulee - "uutta". Hih.
Viikoksi vain vuokrasin pöydän.
Sieviä pyykkipoikia oli kuvassasi, nuo olisivat hurmaavia käyttöönkin - taitavat olla askartelupyykkipoikia.
Kivaa alkanutta viikkoa toivoopi Lennu

Tiia kirjoitti...

Kirppispöydästä innostuin minäkin ja kaivelen kaappeja josko jotain myytävää irtoais. KoKo-sarja on kyl nättiä! Mukavaa viikon jatkoa ja viikonloppua odotellessa ;)

Nippe_Nappe kirjoitti...

Kappas, teillä tuntuu siis olevan samat hommat kuin täällä meilläkin. ;) Yli 100e olen myynyt nettikirpparilla jo tavaraa. Vaatetta lähinnä. Hirveitä kiksejä saan tästä. :D

Hyvää pääsiäisen odotusta!

Anonyymi kirjoitti...

Kivan näköinen blogi sinulla. Meidän talo on muutes jokseenkin saman näköinen ulkoa kuin teillä :)

Maissi kirjoitti...

Hei Minnamari!
Kiva, että olet löytänyt Tildailun ja nämä blogit! Hyvä, jos tuntuu jotenkin "kotoisalta" lukea näitä jutustelujani :´) Terveiset sinulle sinne!

Kati: Uskon todella, että monenlaisia yllättäviäkin juttuja selviää ja tulee päätettäväksi remontin aikana ja sen keskellä.. Minuakin ne hirvittävät jo valmiiksi..
Vie ihmeessä tavaraa kirpputorille, minusta tämä paikallinen oli ainakin oikein toimiva.

Krisse: Ihana kun jaksat käydä täälläkin! itse kun niin huono vierailemaan..

Merja K: Mulla on ihan sama, ettei tuota minimiin käynyttä vapaa-aikaa haluaisi mitenkään käyttää siivoukseen.. Minulle siivous on aina välttämätön paha.

Mari: Minä se kyllä liputan kovasti tuon kirpparin puolesta!

Heli: Minäkin pidän siitä oranssista, sitä kun ei vain ollut saatavana ollenkaan lautasten värinä tässä paikallisessa kaupassa. Täytyy katsoa myöhemmin muualta.

Lennu: Askartelupyykkipoikia ovat, suloisia kyllä olisivat arkikäytössäkin :´)
Kirpputorin puolesta liputan kovasti. Miten ihana olikaan "hussata" saamani rahat uusiin ihaniin tavaroihin :`)

Maissi kirjoitti...

Nippe_Nappe : Heissan! Joo, mullakin on tavarat myyny tosi kiitettävästi. Siitä olenkin sitten ollut tosi innostunut ja ihan koukussa. Useamman satasen olen saanut (tosin jo mennytkin). Tosi kivaa puuhaa tuo kirpparihääräily!

Ovelia: Kiva kuulla, että pidät blogistani. Ja hauskaa, jos talomme ovat hyvin saman tyyliset!