lauantaina, elokuuta 23, 2008

Synttäritunnelmia

Viime viikolla vietimme Antin syntymäpäivää. Jo viime vuonna syntymäpäiväsankari pyysi traktorikakkua, mutta minä kun olin silloin viimeisilläni raskaana, päädyin toteuttamaan jonkun helpomman kakun. Silloin nimittäin ajattelin, että traktorikakku on mahdollista valmistaa vain ja ainoastaan kakkupohjasta muotoilemalla.. Talven aikana törmäsin muutamassakin blogissa kuva kakkuun.com.in palveluihin. Kyseinen leipomo toteuttaa hyvälaatuisista kuvista täysin syötäviä valokuvatasoisia kakun koristeita.

Maanantaina sen sitten tilasimme, eli Valmet kuvan 4-vuotiaan unelmakakkuun. Minusta kakusta tuli oikein onnistunut. Kaulin marsipaanin kuvan alle ja koristelin kakun tuntia ennen tarjoamista. Kuva pysyi yllättävän hyvänä ainakin eiliseen saakka, kun se syötiin loppuun. Väliin tein valkosuklaatäytteen, joka sekin oli hyvää. Valkosuklaata, vaniljatuorejuustoa ja kermavaahtoa, mukaan liivatetta. Kakku kasattiin irtopohjavuokaan nurin päin. Ei silti liian vaikeaa minullekaan :´).



Kerroinkin täällä jo keväällä, että pääsin pienimuotoiselle kukka-asetelmakurssille. Siitä innostuneena istutin gladioluksia vähän noita asetelmiakin ajatellen. Olen jo kauan suunnitellut kokeilla oppimiani taitoja ja päätin yrittää saada aikaiseksi jonkunlaisen asetelman nyt kahvipöytään. Keräilin puutarhasta noiden gladiolusten lisäksi maksaruohoja ja aroniaa. Olin laittanut keväällä myös anemoneja sipuleista, mutta kun sopivan väristä kukkaa ei nyt sattunut olla tällä hetkellä nättinä, päädyin ottamaan jo lehtensä varistaneita, voisiko sanoa joksikin siemenkodaksi?? En tiedä mitä ovat oikealta nimeltään, mutta hauskalta näyttivät, kun laitoin pari tuohon asetelmaan. Itse olin ihan tyytyväinen ja yllättävää, miten sain sen aikaiseksi ihan oman puutarhan kukista!!




Täytynee muuten kertoa, että meillä on molempien puolelta neljä sukupolvea, joten synttärivieraita on aina todella paljon. Antilla ja Leevillä on kymmenen mummua ja paappaa! Heistä syntymäpäivillä oli mukana tällä kertaa seitsemän.

Tässä menneillä viikoilla olen ollut hieman "alavireinen". Elämässämme on tapahtumassa niin suuria muutoksia tässä puolentoista vuoden aikana, että ihan hirvittää.. Niistä kerron sitten erikseen. Paljon kivoja asioita on onneksi tälle menneelle viikolle tosiaankin ollut. Ähtärin eläinpuiston käynti oli tosi mukava, synttärit olivat onnistuneet ja Antin kerho alkoi mukavasti. Eilen istuin iltaa naapurin rouvan luona, sekin hauskaa, mutta nyt tietysti väsyttää siihen malliin, että taitaa mennä vielä muutama tunti levätessä. Leevikin on juuri päiväunilla ja Antti isänsä kanssa kaupassa... Mukavaa viikonloppua!

8 kommenttia:

Tiia kirjoitti...

Ompas mahtavan näköinen kakku ja Antti varmasti tykkäsi kovasti! N:kin tässä vieressä ihastelee =) Muutenkin kuulostaa taas tosi hyvältä täytteineen päivineen. Täytyypä muistaa, että tuollaisiakin koristeita on mahdollista saada.

Ja voi miten kaunis tuo asetelma oman puutarhasi kukista!

Nuo elämänmuutokset, ne kyllä aina saa mietintämyssyn raksuttamaan todenteolla. Ja silloin vire ailahtelee,... Mutta uskon, että siitä ne selkiytyvät ajan kanssa. Tsemppiä ajatuksiisi. Kiva, että teillä meni Ähtärin retki hyvin =)

Aurinkoista viikonloppua!

jaana kirjoitti...

Kukka-asetelmasi ovat tosi kauniita ja näyttäviä!

Lennu kirjoitti...

Hei! Olen usein vieraillut blogissasi, mutta olen laiska jättämään kommenttia. Upeita kukka-asetelmia olet tehnyt ja vieläpä oman pihan antimista.

Maissi kirjoitti...

Moi tiia!

Kakku koristeineen oli ihan onnistunut juttu. Ja yllättävänkin helpolla pääsi kakkuasian suhteen tuolla valmiilla kuvalla :´)

Eiköhän nämä asiat tästä jotenkin suttaannu.. ainakin tosiaan ajan kanssa.

Jaana ja Lennu: Kukka-asetelmasta tuli mielestäni ihan kiva. nuo kukat ainakin sopi toistensa kanssa oikein kivasti, vaikka lopputuloksessa olisi varmasti vielä paljon parannettavaakin. Mutta luulen, että tekemällä oppii!

Anki kirjoitti...

Heipsan!

Onpa hieno kakku Antilla, olen kuullut monenkin puhavan noista ´kuvakakuista´, hauska idea!

Maku on varmasti ollut myös tarpeista päätellen kohdallaan, vesi kielellä lueskelin.

Aurinkoista Alkuviikkoa!!

Mari kirjoitti...

Voi miten hieno kakku! Vau! Ja kukka-asetelma upea, kyllä et turhaan ole kurssilla käynyt;) Mukavaa alkavaa viikkoa!

Mari

Maissi kirjoitti...

Moi Anki ja Mari!

Kakku oli todella onnistunut kuvineen ja täytteineen. Yleensä olen täyttänyt kakun hillolla ja kermavaahdolla, mutta ajattelin nyt koittaa siihenkin jotain erilaista... Tai niin, joskus olen tainnut tehdä tuon liivatetäytteen ihan marjarahkasta tummaan kakkupohjaan. Sekin oli hyvää!

Merja K kirjoitti...

Mahtava kakku, laitanpa idean korvantaakse, meillä myös pian synttärit eskarilaisella.

Ja harkitse nyt edelleenkin sitä uutta ammattia, niin onnistuneita ovat nuo asetelmasi :)

Tsemppiä ja voimia, selkeyttä ajatuksiisi toivon minä.