Marianne -hyytelökakku
Ainekset:
200 g suklaakeksejä (olen tehnyt myös digestive -kekseistä ja hyvää niinkin)
50 g voita sulatettuna
-----------------------
2 dl vispikermaa
120 g marianne crush rouhetta
200 g rahkaa
5 liivatelehteä
1 dl kiehuvaa vettä
-----------------------
400 g marjoja
1dl sokeria
4 liivatelehteä
1 dl punaista mehua
Murenna keksit ja sekoita voisulan kanssa, painele irtopohjaisen vuoan pohjalle. Vispaa kerma, sekoita siihen rahka ja mariannerouhe. Liota liivatelehtiä (5 kpl) noin 5 min kylmässä vedessä, purista ylimääräinen vesi pois ja sekoita kiehuvaan veteen. Lisää kermavaahtoseokseen. Sekoita ja kaada keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia ja valmista viimeinen kerros. Soseuta marjat sauvasekoittimella sokerin kera. Liota liivatteita taas se viisi minuuttia ensin kylmässä vedessä ja liuota ne sitten kiehuvaan mehuun. Sekoita marjasoseeseen. Kaada edellisten kerrosten päälle. Jäähdytä kakku jääkaapissa, tai jos laitat pakastimeen, ota se huoneen lämpöön sulamaan ainakin tuntia aikaisemmin ennen tarjoilua. Ja eikun syömään!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
2 kommenttia:
Kuulostaa kyllä entistä herkullisemmalta!
Lekuen silikonireunainen irtopohjavuoka on ihan
paras tämän tyylisten kakkujen
tekemiseen! suosittelen
sellaisen hankkimista..
en vaihtaisi enää pois!
Hyvää Viikonloppua!
Ai, kiva tietää. Täytynee hankkia. Hauskaa viikonloppua teillekin, toivottavasti aurinkoista ja pientä pakkasta, ihanaa siis sään suhteen ja tietty muutenkin :´)
Lähetä kommentti