maanantaina, kesäkuuta 09, 2008

Helteinen viikonloppu

Ihana viikonloppu, ei muuta voi sanoa! Lämmintä riitti, ihanaa.. Päivät vietimme pihalla nauttien auringosta ja illalla kävimme katsastamassa paikallista kesätapahtumaa, hauskaa sekin!

Jäätelöä terassilla, jäätelöä torilla ja silleen!Tässä muutama kesäpläjäys pojista :´)Yksi suuri ilon aihe on tälle viikonlopulle ollut se, että huomasimme viinirypäleemme vihdoin tehneen rypäleen alkuja!! Olen istuttanut tuon taimen ensimmäisenä kesänämme tässä. Silloin muistan myyjän sanoneen, että kolmantena tai neljäntenä kesänä voi alkaa odotella marjoja. Viime kesänä jo petyimme, kun oli se kolmas kesä, mutta nyt!! Nyt se tapahtui :´) Saa nähdä, toivottavasti saadaan marjat tämän kesän aikana kypsäksi, meillä kun köynnös on kukkapenkissä. Toki tuo penkki on etelänpuoleinen tosi paahteinen paikka, joten toivotaan!Tein viikonloppuna myös takapihan, eli meidän varjoisan puolemme penkkejä, tuijaa, kuunliljaa ja patjarikkoa. Katotaan, miten ne lähtevät matkaan. Projekti ei ole vielä ihan valmis, joten siitä kuvaa myöhemmin.Eilen illalla keräsin vielä ojan pientareelta kimpun lupiineita maljakkoon. Vaaleanpunaisia löytyi vain yksi!!

Ja tänään mieheni lomaviikon alun kunniaksi pidämme sadepäivää.. Päätettiin, että panostetaan loppuviikkoon pihahommien suhteen, eiköhän silloin jo aurinko paista. Ja kyllähän tämä sade tekee nyt niiiin hyvää luonnolle. Ihan liian kuivaa on ollutkin jo kauan. Mukavaa viikon alkua!

11 kommenttia:

Tiia kirjoitti...

Viikonloppu oli kyllä mullakin antoisa kesätapahtumineen päivineen. Hieman pikainen käynti, mutta hyvin mukava sellainen. Kiitos vielä =)

Hauskoja kuvia pojista!

Ja toivottavasti ne viinirypäleet siitä vielä kypsyvät ja maistuvat hyviltä.
Kuulumisiin =) ja mukavaa viikon alkua.

tiiu kirjoitti...

Viiniköynös on haaveissa, vaatii vain kasvihuoneen täällä meillä. Rannikolta siirrämme syksyllä yhden yksilön meille, talvi vain jännittää.

Outi kirjoitti...

Hei! Meidän helteistä viikonloppua sulostutti ihanainen raparperipaistos, johon sain reseptin täältä sinin blogistasi. Kiitos siitä! -Outi-

Merja K kirjoitti...

Heissulivei :) Resepti vaikuttaa maukkaalta, täytyypä kokeilla ensi viikonloppuna Unelmassa. Siellä on mahtava raperperipuska ja siitä saa piirakan tms. jos toisenkin poikineen :) Suloiset pojat ja aivan mahtava tuon Leevin kuva. Iloista viikon jatkoa, harmi että helteet ainakin hellittivät hetkeksi

Maissi kirjoitti...

Moi Kaikki! Kiitos mukavista kommenteistanne.

Tiiu; Saa nähdä nyt miten käy meidän rypäleiden, että ehtivätkö kypsyä.. toivotaan. Kiitos myös vierailustasi, täytyy tulla tutustumaan myös sinun blogiisi!

Moi Outi! Kiva, jos innostuit ohjeestani! Minusta leipominen on hauskaa, liian harvoin vaan saa aikaiseksi tehdä jotain. Kiva kun vierailit. Kävin jo blogissasi, mutta poikkean vielä paremmalla ajalla uudelleen!

Merja: Harmillista tosiaan, että helteet hieman hellittivät, toivotaan, että pian saataisiin taas nauttia niistä uudelleen! Leevin kuva on minustakin tosi onnistunut :´) Ja Antti tykkää poseerata. Peitto vielä keskeneräinen, mutta nyt olen taas pienoisen taantuman jälkeen ottanut sen uudelleen esille ja saanut muutamia paloja valmiiksikin! 12 valmista.. Yli puolet jo!!

Maissi kirjoitti...

Niin ja Tiia, Kiitos vierailustasi taas. Mukavaa viikkoa sinne Etelän suuntaankin! Oon muuten maistanut joskus töissä tuollaisia itsekasvatettuja rypäleitä, kun joku asiakas toi maistiaisiksi. Hyviä olivat!

Anonyymi kirjoitti...

Totta, sade tekee nyt tosi hyvää luonnolle, kunhan ei nyt sitten sataa lotuuta taas liikaa!

Viiniköynnös kuullosti hauskalle. Innolla jään seuraamaan sen kasvun kehitystä :)

Hannis kirjoitti...

Sinullakin lupiineita. Voi että tykkään niistä :-) Pikaisin terkuin Hannis

Maissi kirjoitti...

Hei Mintsumaria, kiva kun poikkesit blogissani! Sadetta piisasi tänäänkin, ainakin meillä päin.. Saa nähdä nyt, että koko viikonko on tällaista.. Viiniköynnökseni nyt ei tästä kylmästä kelistä ainakaan nauti :´)

Hannis, sinulla sitä kiirettä kiirettä nyt riittää! Jaksuja!

Merja K kirjoitti...

Moikka, kade vielä täällä, nimittäin peittokade. Oma projekti edelleenkin jäissä, ehkä saan puhtia, kun näen sinun luomuksesi valmiina :) Iloista loppuviikkoa!

Maissi kirjoitti...

Hauska muuten, että aikaisemmin kun palasin vierailulta sinun blogistasi, niin sinä olit samaan aikaan poikennut täällä :´). Vai peittokade! Minä puolestani katselen kateellisena miten koko ajan saat jotain ihanaa Tildaa valmiiksi. Minun projektini niiin vietävän hidas.