lauantaina, elokuuta 09, 2008

Puuhamaata, ostoksia ja kungfua

Palasimme retkeltämme jo eilen illalla, vaikka hieman toisin olimme suunnitelleet. Sade yllätti. Mukavaa meillä oli silti! Keskiviikkona teimme erilaisia ostoksia jo matkallamme ja jatkoimme sitä vielä Hämeenlinnassa perille päästyämme. Tuossa matkan varrella on paljon kivoja tehtaanmyymälöitä, kuten Parkanossa mm. Reima Tutta ja Ikaalisissa Finlayson. Antin mieleen oli kovasti myös Parkanossa sijaitseva iso lelukauppa.

Matkan päätarkoitus oli Puuhamaa, jonne suuntasimme torstaina. Sää suosi ja paikka oli oikein mukava. Aika kului nopeasti ja päivä meni mukavassa touhuilussa.Menemme varmasti uudelleen ensi kesänä. Antin suosikkeja olivat kaikki pomppulinnat ja trampoliinit, joita siellä riitti. Isommille lapsille tekemistä olisi ollut vielä rutkasti enemmän.

Torstaina se sitten alkoi, se pääkaupunkiseudun ja keski-suomen "sadekuuro", jota tiedotuksen mukaan olisi riittänyt vielä pitkälle lauantaihin. Päädyimme, että ajelemme kotiin, koska pienessä huoneistossa poikien tuli aika pitkäksi parin oman lelun kanssa.. Minä ehkä olisin vielä viihtynyt, mutta järkevää oli tulla jo kotiin. Tehdään sitten vielä vaikka toinen pieni matka jossain välissä. Torstaina matkalla pysähdyimme Iittalan mäelle jatkamaan tuota keskiviikkona aloittamaamme tehtaanmyymälöiden "katsastusta". Mielestäni tuo Iittalan alue oli kiva käyntikohde. Tutustuimme Kultasuklaan myymälään ja suklaan valmistukseenkin ikkunan takaa kurkistellen. Pois lähdimme tietty kassi suklaata pullollaan :´). Iittalan myymälästä käteen jäi syksyä ajatellen pari ruskeaa kivi tuikkumaljaa ja Hackmanin lusikoita.




Iittalan mäen sateinen tunnelma.

Tampereella pysähdyimme vielä Bauhausiin ja syksyn pimeiden iltojen fiilistely jatkui uuden lyhdyn hankinnalla.


Asuntomessukäynti viime tiistaina oli hyvä, tosin aikaa siellä olisi saanut kulumaan vaikka miten paljon. Mieleeni oli kovasti heti ensimmäinen kohde nro1. Talo oli kaikin puolin sellainen, johon olisin voinut muuttaa ihan sellaisenaan, pyyhkeineen kaikkineen se oli kaunis ja onnistunut kokonaisuus. Maalaisromanttinen.. Alla muutama kuva juuri tuosta talosta.







Olimme muuten messuilla Matti Vanhasen ja Sirkka Mertalan kanssa :´) Nooh, oikeasti olimme siellä ystäväpariskuntamme ja heidän ihanan Helmi tyttösen kanssa. Yhteen kohteeseen vaan satuimme kulkea juuri heidän perässään ja eksyipä se Sirkka kuvaanikin. Joka OIKEASTI oli sattuma :´).



Olin juuri kuvaamassa, kun hän sattui kurkistaa ikkunasta sisään!

Tänään olenkin ollut jo kummipojan kanssa elokuvissa ja syömässä, hänen eilisen syntymäpäivänsä kunniaksi. Kungfupanda leffa oli minustakin ihan hyvä. Trailerin tuosta kyseisestä elokuvasta näin jo ollessani hyvän ystäväni kanssa katsomassa Sinkkuelämää. Joka sekin oli loistava. Elokuvissa tulee ainakin minun käytyä ihan liian harvoin..

Anteeksi, että arvonta antaa nyt odottaa itseään.. Kirjoitan tässä vaan nyt nopeasti (tosin en huomattavasti lyhyesti) retkiemme kuulumisista. Tulossa se kyllä on :´) Odotelkaahan vain.

14 kommenttia:

Mari kirjoitti...

No olipas kivaa kuulla raporttia reissultanne. Onneksi ehditte viettää puuhamaa-päivän ennen sateita... Sadesäällä siellä ei oikein tee mitään. Minua harmittaa, ettei ehditty käydä lomareissuilla yhdessäkään tehtaanmyymälässä... Täällä kotona tulee kyllä usein vierailtua Pandalla, kun se on ihan tuossa vieressä:/ Oikein mukavaa arkeen paluuta:)

Mari

Rouva Nordman kirjoitti...

Olipa kauniita sisutuskuvia, vaikka yleensä tuo tyyli ei niin lähellä sydäntäni olekaan. Mukavaa alkavaa viikkoa!

Tiia kirjoitti...

Mukava retki teillä kyllä ollut =)
Nuo on tuikkumaljat on nätit!! Ja hieno on myös lyhty. Kivoja löytöjä jälleen kerran. Asuntomessuilla olis kyllä kans ollu ihan kiva käydä mutta jäi välistä tällä kertaa. Ehkä joskus sitte... Mukavaa viikonalkua ja kuulumisiin =)

Maissi kirjoitti...

Moi Mari! Teillähän on herkullinen tehtaanmyymälä "naapurissa" :´) Sade sää ei kyllä todellakaan houkuttele tekemään mitään pihajuttuja.. ja Puuhamaa olisi ollut ihan turha sateella. Onneksi vielä torstai oli aurinkoinen.

Katilein: Kiva kun poikkesit ja kiitos kuvakehusta! Mukavaa alkavaa viikkoa myös.

Tiia: Ensi vuonna voidaan tehdä sit tärskyt Valkeakosken messuille ja käydä vaikka yhdessä! Se kun on tuossa melkein puolessa matkassa sekä meiltä että teiltä! Kuullaan!

päivi kirjoitti...

kiitos messukuvistasi, näin minäkin siellä sain käydä.. tuon vaalean talon kuvia ihaillutkin jossain lehdessä...jäänyt mieleen kun tuo suihkukaappi sama kuin meillä.
tutustumassa samalla blogiisi,
kiitos vierailustasi, saanko liittää sinut suosikkilistaani?
mukavaa viikon alkua sinulle...
terkuin päivi

Merja K kirjoitti...

Hello, tervetuloa retkeltä takaisin :) Harmi, että saa pilasi osan matkastanne :( Kultasuklaa on meidän tyttöjen suosikkikohde. Pyytävät joka kerta ajamaan sitä kautta, kun mennään Tampereelle mummolaan. Tosin iskä-kuski harvoin noudattaa tätä toivetta.

Kivalta näyttää tuo sisustus. En oikein syttynyt lehtikuvien perusteella yhteenkään kohteeseen, mutta olisihan siellä ollut näköjään katsottavaa.

Iloista alkavaa viikkoa!

Maissi kirjoitti...

Hei Päivi! Tietysti voit liittää minut listaasi. Kunnia asia!

Merja: Minäkin olin lehtikuvista katsonut ihan samaa, että eivät taida tämän vuotiset asuntomessutalot olla ihan minun makuuni. Kuitenkin tuo yksi ja ensimmäinen kolahti niin paljon, että sinne olisi voinut muuttaa melkeinpä suoraan. Miehenikin piti siitä. Erillinen kiva saunarakennus ja sauna olivat kovasti hänen mieleensä. Muuten kyllä talot olivat niin kovin moderneja sisustukseltaan. Tosi luksuslukaaleja.. Osaisikohan sellaisessa edes asua?

Krisse kirjoitti...

Morjens Maissi!
Kiva kun pääsit Sirkan kanssa "yhdessä" messuille. Ei tullut tänä vuonna messuilla käytyä . Mitä kuvia olen taloista nähnyt, ei oikein minun mieleen.
Täällä on sadellut myös, ihan liikaa. Kukat maassa ja lyntällään. Mutta nautitaan sateisistakin päivistä. Terkuin Krisse

Maissi kirjoitti...

Hei Krisse! Kiva kun poikkesit. Alun perin minustakin tosiaan näytti muutamasta lehdestä katsottuna, että ei tarvitse välttämättä messuille mennä.. Kuitenkin kun ne olivat tällä kertaa niin lähellä, tuli lähdettyä.

Merja K kirjoitti...

Jep, malvaa ehdottomasti. Lisää hankintalistalle :)

Heli kirjoitti...

Mukavia ostoksia ja löytöjä reissulta.

Asuntomessut jäivät tänä vuonna väliin, vaikka suht' lähellä olivatkin. Huomasitko lempparitalossasi, Villa Similässä, hurjan kauniita rautalangasta väännettyjä (kirjaimellisesti!) sisustusjuttuja? Kransseja, kynttiläkruunuja ja -lyhtyä, perhosia sekä ruusuja, joiden varret ovat wanhaa piikkilankaa ja kukat keraamisia. Niitä kaikkia ja paljon muutakin ihanaa tekee Elina Mäntylä, www.valona.fi Kurkkaahan -ja huokaile ihastuksesta!

Maissi kirjoitti...

Moi Heli! Huomioin kyllä nuo rautalankateokset ihaniksi yksityiskohdiksi!! Täytyypä kurkata tekijän sivuille...

Merja K kirjoitti...

Minäkin bongasin kuvista Elinan tekemät jutut, vaikka en messuilla käynytkään. Olemme joskus olleet Elinan kanssa samoilla messuilla myymässä ja olin aivan myyty hänen töitä katsellessani. Ehdoton suosikkini on ruostuneesta rautalangasta väännetty kynttiläkruunu kattoon. Yritän saada sovitettua sellaisen Unelmaan, se sopisi tunnelmaan kuin nenä päähän :)

Maissi kirjoitti...

Telepatiaa Merja. Vierailin juuri luonasi kun huomasin takaisin omaani tullessani sinun käyneen juuri täällä :´)