tiistaina, lokakuuta 28, 2008

Herkutteluhetkiä

Eilen innostuin leipomuspuuhiin. Leivoin Antin avustuksella Mokkaruutua ( tai Lissunleivosta, suklaapiirakkaa, mokkapaloja ym. nimiähän tälle piiraalle löytyy vaikka miten paljon.) Mokkaruudusta on puhuttu aina meillä kotona. Jo mummuni leipoi tätä mokkaruutua paljon. Tosin minua taisi aina harmittaa hänen leivoksensa paksu pohja ja ohut kerros hyvää kuorrutetta.. Kaapistani löytyi tällä kertaa mantelirouhetta, mutta käytän koristeluun usein myös kookoshiutaleita. Lasten juhliin koristelen nomparelleillä.


Kovasti on joulun pikkuisten jahjusten ja omien koristeiden valmistus jo mielessä.. Jotain on tullut tehtyäkin. Ensi viikonloppuna ajattelin laittaa jotain tunnelmallisia valoja ainakin sisälle. Kyllä se joulun aika alkaa olla jo pian käsillä. Monenlaista lelulehteä on löytynyt lähes joka päivä postilaatikosta Antin riemuksi. Niistä voi sitten katsoa, mitä haluaisi joulupukilta ja lehtiä onkin luettu meillä tosi ahkerasti. Tyttöjen lelujen ohi hypätään sujuvasti ja poikien leluista joka toinen ainakin olisi mahtavaa saada :´).

Nappasin muutaman syksyisen kuvan aamupäivällä pihalla ollessamme.Maksaruohot vielä kauniina..Anemonet kukkivat edelleen.. Josta minulla onkin kysymys. Eli, mitä minun tulee nyt niille tehdä, että voisin saada ne taas keväällä kukkimaan. Nappaanko sipulit maasta purkkeihin ja multaan- varaston hyllylle talveksi, vaikka kukkivat vielä?? Osaako joku sanoa?.. ja lopuksi ahkera kaivuri.. Joka tänään sai kaivaa ulkona jopa auringon pilkistäessä pilven takaa. Muuten niin sateinen sää on pitänyt meitä melko paljon tällä viikolla sisätiloissa.
Mukavaa viikon jatkoa!!

7 kommenttia:

Tiia kirjoitti...

Nam, leivos näyttää hyvältä. N:kin kyseli yks päivä kun näki jonkun leipovan tv:ssä, että milloin me tehtäis jotain... Lelukirjoja posti puskee täälläkin ja silmät ymmyrkäisinä niitä tyttö tutkii. Kaupan leluhyllyn ohikaan ei pääse ennen kuin on tarkasti selvitetty mitä toivoo pukilta =)

Tiia kirjoitti...

Kurkistappas blogiini ystäväiseni =)

Krisse kirjoitti...

Kiva kun muutkin postaajat laittavat ruokakuvia...
ja ihana pikku työmies kaivurin penkillä..
Terveisin Krisse

Merja K kirjoitti...

Herkullisen näköisiä nuo leivokset, nam. Alkoi heti tehdä mieli makeaa..

Iloista keskiviikkopäivää!

Maissi kirjoitti...

Moi Tiia: Leluhyllyjen ääressä meilläkin viihdytään. Kiitos mukavasta tunnustuksesta!

Krisse: Kiva kun taas poikkesit!

Merja:Leivokset olivatkin tosi hyviä :´) ei muuta kuin leipomuspuuhiin!

kati kirjoitti...

Voi sinä ahkera leivot siellä. Namskis! Minunkin olisi kai pakko jotain kehitellä kun synttärini lähestyvät uhkaavasti...

Meilläkin lelulehtiä ahkerasti selaillaan ja N onkin saksinut kaikista kivoimmat lelut irti lehdestä ja aikoo kuulemma liimata ne toivomuslistaansa ;)

Mukavaa viikkoa!

Heini kirjoitti...

Nam, ihanaa mokkaruutua =) meilläpäin taidetaan useimmin sanoa mokkapalat. Tälle tosiaan taitaa olla tosi monta eri nimeä!

Ja mahtava kaivuri pojallasi! muistan että joskus omina päiväkotiaikoinakin leikittiin tuollaisilla. Meidänkin pojat olisivat varmaan innoissaan tuollaisesta :D

Löysin tänne blogiisi Tiian blogin kautta ja tosi paljon ihania juttuja löytyikin! ♥