tiistaina, maaliskuuta 11, 2008

Viikonlopun kuulumiset

Kuvassa olevalla Leevi pojallamme alkoivat joulun alla maitoallergian oireet; ihottuma, josta johtuen kamala kutina, vatsaoireet, heräilyt yms... Nyt sitten olenkin ollut itse maidottomalla ruokavaliolla, jolla oireet saatiin paljon vähäisemmiksi, vaikka imetin edelleen. Tässä taannoin kokeilimme lisämaitona jo yhtä apteekin maitoa, mutta totesimme sen epäsopivaksi. Viikko sitten sunnuntaina aloitimme sairaalaan tarvittavan maitoaltistuksen tavallisella äidinmaidonkorvikkeella. Onneksemme huomasimme heti, ettei mitään suurempia oireita siitä tullutkaan. Jatkoimme kokeilua ja nyt menneen viikonlopun olin imettämättä kokonaan. Näin saimme tietää maidon sopivuuden ja onnistuihan se! Tavallinen Nan tuntuu sopivan. Ihanaa, pelkäsin jo, että miten tässä pärjäillään, kun oma maidontuotantoni alkoi hiipua. Leevi täyttää tällä kuulla puoli vuotta, eli iso poikakin jo ja tarvitsee paljon ruokaa. Nyt voimme alkaa rauhassa kokeilemaan muita kiinteitäkin. Allergioita on nykyään niin paljon. Ensimmäisen lapsemme kanssa ei ollut ongelmia ruoka-aineallergioiden kanssa, joten tällaiset asiat ovat uusia meidän perheessä. Kyllä sitä pienten lasten vanhemmilla on monenlaisia huolia.. tässä tapauksessa saamme onneksi huokaista helpotuksesta!

Perheasioista puheen ollen "kylpytakki-pupuperheenikin" kasvoi viikonloppuna yhdellä vihreäkorvaisella kaverilla. Vaihdoin kaikille samanlaiset rusetit, kun löysin Tiimarista sopivaa ruutunauhaa.


Mieheni on tällä viikolla talvilomalla, joten tuntuu kuin lomailisimme koko porukka. Tällä kertaa emme lähde minnekään kauemmas, vaan tyydymme olemaan kotopuolessa. Niin ja toivoisin minullekin jäävän enemmän aikaa harrastaa Tilda juttuja ja rosee verhotkin ovat vielä pahasti keskeneräiset...

Tekemisen iloa, hauskaa viikkoa kaikille!

7 kommenttia:

Ida kirjoitti...

Leevi on kasvanut taas huimasti! Onneksi allergiat on nyt siis vähän paremmalla tolalla.

Hauskaa Hiihtolomaa teille kaikille!
Pääsiäisenä nähdään!

Maissi kirjoitti...

Joo, onneksi on helpottanut ainakin maidon suhteen. ja se on hyvä juttu se! Kiitos, pääsiäistä odotellessa!

Sabuska kirjoitti...

Täällä vastavierailulla ;-))
Senkki-vitriini on vuoden etsimisen tulos, meillä on iso seinä joka huusi jotain suurta mööpeliä ja Askosta löytyi lopulta,tosi tyytyväinen olenkin ollut!

*Katinkainen* kirjoitti...

Tuo pupurivistö on
kerrassaan ihastuttava!!!
Niin rutistettavan suloisia!!!<3
Oletpa taitava ompelija!!!
Olen niin kovin tykästynyt tähän Blogistaniassa riehuneeseen Tilda- buumiin.=O)
Melkein jokaisella sivulla törmää johonkin ihanuuteen!!!
Eikä voi sanoa muuta kuin että,
naiset on todella ahkeria ja taitavia käsistään!!!=O)

Olivia kirjoitti...

Oi, allergioiden metsästys on mieletöntä salapoliisityötä! Itse olin maidottomalla, kananmunattomalla ja kanattomalla ruokavaliolla jossakin vaiheessa imettäessäni ja mitään tulosta ei saatu.... Toivottavasti teillä allergiat helpottaa! Sinulla on ihana blogi!

Merja K kirjoitti...

Omilla lapsillani ei ruoka-allergioita ole, mutta eläin kylläkin. Kavereiden puheista olen ymmärtänyt, että allergian metsästys on tosiaankin välillä aika hankalaa. Hyvä, että asia helpottunut. Ihanat puput :) Harmittaa, että oma vanha kylypytakki lensi roskikseen :( Kepeää keskiviikkoa

Tarja kirjoitti...

Aivan ihania pääsiäispupusia!