maanantaina, syyskuuta 01, 2008

Syyskranssi

Viikonloppu meni sairastellessa. Sunnuntaille oli sovittu vieraitakin, jotka jouduin sitten perua, koska Leeville nousi kuume uudelleen parin kuumeettoman päivän jälkeen. Ja tulehdushan siellä korvassa sitten oli, niin kuin arvelin. Harmillista. No, joka tapauksessa innostuin lauantaina kokeilemaan kranssia marja-aroniasta. Ja siitähän tuli tällainen:


Ihan kaunis, mutta todella lyhytikäinen silmän ilo :´). Tänään kranssi oli jo ihan kuihtunut.. Ajattelin nyt kuitenkin katsoa, millaiseksi se kuivuu marjoineen päivineen. Jos nyhtäisi siitä sitten lehdet irti ja tutkisi, onko siitä mihinkään uuteen käyttöön sen jälkeen. Jonnekin syysjuhliin tällaiset kranssit olisivat juuri sopivia, koska keston ei tarvitsisi olla pitkä ja silti tästä tuli ihan näyttävä.


Hieman pidempiaikaista silmän iloa ovat nämä seuraavissa kuvissa olevat Anemone ja Kärhö. Tuntuu, että kesä on todella myöhässä ja aurinkokin on viihtynyt ihan liian paljon pilven takana, koska kärhöni tuli vasta juuri kukkaan!!Viinirypäleemme tilanne on tämä. Vielä vähän tarvitsisi sekin osakseen aurinkoa, että kaikki marjat kypsyisivät sinisiksi saakka...Tässä pieni katsaus puutarhaamme tällä hetkellä.

9 kommenttia:

Merja K kirjoitti...

Kaunis kranssi ja kauniita myös nuo viinirypäleet, vaikka eivät olekaan kypsiä.

Mukavaa vaikkakin koleaa alkavaa viikkoa!

Tiia kirjoitti...

Nätti kranssi. Ja nam niin herkullisen näköisiä rypäleitä. Toivottavasti ehtivät vielä kypsyä kaikki. Kiva katsella muiden puutarhaloistetta vielä, kun itsellä jo niin "harmaana" kaikki kukat. Kivaa loppuviikkoa ja palaillaan =)

Anki kirjoitti...

Heipsansaa!


Kaunis kranssi josta varmaan saa kuivuttuaan vielä muokkailtua jotain kivaa =0)

Teillä kukitaan vielä ihanasti pihamaalla, minulla viimeisiä viedään. Syyshortensiat tosin ovat aika upeita tänä vuonna.

***Aurinkoa päiviisi!***

Maissi kirjoitti...

Moi Merja Tiia ja Anki!

Meillä vielä löytyy tosiaan jotain kukkasia, gladiolukset, anemonet ja tuo kärhö vielä ihan kauniina. Niin ja maksaruohot ja joku angervo tulematta vielä kukkaankin! Vaikka meillä oli jo ekat hallayöt tällä viikolla.. Syyshortensiasta minäkin haaveilen vielä pihaamme..

Mari kirjoitti...

Aivan ihana kranssi! Voihan olla, että se näyttää kivalta kuivuneenakin:) Tai sitten tosiaan vähän tuunailet sitä.

Sinulla on vielä ihania kukkasia pihassasi. Meillä piha sen sijaan on aika tylsä tällä hetkellä. Kuistilla kyllä kukitaan vielä, mutta kaipa nuo pelargonitkin täytyy kohta siirtää talvisäilöön:/

Mukavaa loppuviikkoa!

Ai niin, tosi herkun näköisiä nuo rypäleetkin:))

Mari

Elina kirjoitti...

Kiva kranssi! Ihana siltikin, vaikka vain hetken kestää. Blogissani on sinulle yllätys :-)

Krisse kirjoitti...

Olet värkännut todella kauniin kranssin. Ja vaikka kestäisi vain päivän, silmän iloa siinä on ....
Täällä kukkii osa perennoista ja osa on kuihtumaan päin. Mutta nautitaan niistä vielä kun ne ovat kukassa.
-Krisse-

Maissi kirjoitti...

Hei Elina ja Krisse! Kiitos mukavista kommenteistanne! Kuten myös muillekin :´)

Rouva Nordman kirjoitti...

Suloinen kastelukannu oikein kruunasi kranssin :) Kivoja kuvia puutarhasta!