lauantaina, joulukuuta 20, 2008

Aikaansaannoksia

Viikolla maalailin puutyöpiirissä tekemiäni kirjaimia. Sana joulu sai ylleen ruskean värin. Kirjainten taa laitoin puna-valkoista ruutunauhaa, jolla ne voi kiinnittää. Joulu sana löysi paikkansa vaijerivalomme toisesta vaijerista. Tässä pari kuvaa. Laitoin muuten nyt syksyksi tuollaiset ruskeat paneeliverhot, valkoisten kaveriksi.
Puutyöpiirissä valmistin näitä sydämiäkin, joita maalailin myös ruskeaksi. Lisäksi laitoin valkoisia pilkkuja.Torstaina olimme Antin kanssa päiväkerhon kirkossa. Kirkko oli melkein täysi ja lauloimme kauniita lauluja. Minusta oli ihana katsella myös, miten innolla Antti lauloi päiväkerholaisten kuorossa..
Täytynee kertoa, että samaisena torstaina sydämeni pomppasi korkealle kurkkuun. Leevi nimittäin jäi hetkiseksi yksikseen eteiseemme, minun ja Antin avatessa sinä päivänä postissa tulleita joulukortteja. Ihmettelin muutamien minuuttien jälkeen, että taitaa olla Leevin olo nyt liian hiljaista hänen touhutessaan yksikseen vielä eteisessä. Mennessäni katsomaan, hän seisoi eteisen lipaston päällä, rouskuttaen amarylliksen vielä nupulla ollutta kukkaosaa. Noin puolet siitä oli syöty!! Apua, heti kasvo- ja suupesulle ja soitto myrkytyskeskukseen. Amaryllis on kuulemma myrkyllinen, mutta saattaa aiheuttaa vain vatsakipuja tai oksentelua muuten perusterveelle miehen alulle. HUH! Leeville siitä ei tullut onneksi mitään. Voi kauhistus, pöytä on tosi korkealla ja aikaa sinne pääsemiseen kului vain muutama minuutti. Häntä ei todellakaan voi jättää hetkeksikään yksin. Näin jälkeenpäin ajatellen jo hieman naurattaakin. Hän oli napannyt kukan varresta kiinni ja rouskutti nuppua sipulin roikkuessa polvien korkeudella..

Alkuviikosta teimme muuten ystäväni kanssa mukavan retken lähipaikkakunnan tehtaanmyymälöihin. Tältä retkeltä tulikin hankittua viimeiset joulupaketit, joten sen suhteen kaikki on valmiina.

Viikolla aloitin leipomukset pasteijoiden valmistuksella. Tein lihapasteijoita ja sitten isomman lohipiirakan. Kokeilin ensimmäistä kertaa tehdä itse rahkavoitaikinan. Ja tuntui ihan onnistuvan.Mukavia jouluvalmisteluiden hetkiä!

11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihania kirjaimia ja sydämiä olet tehnyt! JOULU sopii todella hyvin tuohon ripustamaasi paikkaan :)
Voi Leeviä! Poika on kyllä tosi näppärä ja ehtivä miehenalku, mitä kaikkea vielä tuleekaan keksimään... ;)
Hyvää joulun odotusta!

Ida kirjoitti...

Voin vaan kuvitella olon, kun Leevi löytyi vaarallisesta paikasta ja vielä tuollaista kukkaa syödessä. Onneksi ei mitään pahempaa seurannut! Todella kauniit joulusisustukset ja lohipiirakka kuulostaa herkulliselta.. taidankin koittaa jotain vastaavaa.

Heli kirjoitti...

Kiva, kun teit JOULUn nimenomaan suomeksi! Kaunis on niin kuin sydämetkin.

Johan on Leevi kerkiäväistä sorttia! Ja luulisi amarylliksen kukan olevan sen verran pahaa, ettei noin paljoa saattaisi syödä (omakohtaisia kokemuksia ei tosin ole). Onneksi selvisitte säikähdyksellä!

Maissi kirjoitti...

Moi taru: ollaan kans aateltu, että mitähän Leevi tosiaan sitten isompana keksii.. Mukavaa joulun odotusta teillekin!

Ida: olo oli tosi pelästynyt ja kauhun sekainen, kun Leevi löytyi niin korkealta ja vielä syömässä tuota kukkaa.. Lohipiirakka oli hyvää, vähän jo tuli maisteltuakin
:´)

Heli: minustakin suomenkieliset sanat ja tekstit ovat kauniita. Ja kukan syömisestä mekin ollaan ajateltu näin jälkikäteen, että luulisi sellaisen olevan tosi pahaa.. mutta kun ei tosiaan omakohtaisia kokemuksia ole, niin vaikea sanoa :´) Kiva, että poikkesit. Hyvää joulun odotusta teillekin!

maano kirjoitti...

ihania askarteluja OLET TEHNYT , TUO PUUTYÖPIIRI ON KYL KIVA ITEKKI harrastin sitä pari vuotta :)

Mari kirjoitti...

Voi miten taitava olet:) Meillä olisi tuollaisia askarteluja varten saha, mutta en ikinä saa aikaiseksi mitään suunnittelua valmiimpaa. Oikein rauhallista joulua, teillä näyttää jo oikein kauniilta;)

Niin, ja onneksi selvisitte pelkällä säikähdyksellä. Huh.

Hanna kirjoitti...

Ihania kirjaimia ja sydämiä olet tehnyt. Tuollaisilla olisi vielä oikein erityinen arvo jos olisivat omatekemiä!

Hyvää Joulua!

Anonyymi kirjoitti...

Nuo J O U L U - kirjaimet on aivan IHANAT :)

Hyvää Joulunaikaa!

Tiia kirjoitti...

Nuo kirjaimet on tooosi nätit!! Leevi tosi ehtiväinen, mutta tosiaan hyvä että siitä selvisi säikähdyksellä. Mutta uskon miten se säikäytti!
Kiitos muuten kuvista kesäiseltä retkeltä =)

Merja K kirjoitti...

Ihanaa joulua koko teidän perheelle!! Lämpimät jouluhalaukset myös sinne, "tapaamisiin" taas ensi vuonna :)

Tiia kirjoitti...

Hyvää ja rauhallista Joulua teidän koko perheelle!