maanantaina, joulukuuta 15, 2008

Joulukiireitä

Mahdottomasti on nyt kaikenlaista! Ihan kaikki ei johdu edes joulusta, vaan monenlaista on sattunut menneelle viikolle. On ollut myös päiviä, jolloin on tullut lueskeltua vaan muiden blogeja, eikä omaan kirjoittaminen ole jotenkin tuntunut niin houkuttelevalta. Tuon joulukalenterin yllätyksen olen kuitenkin joka päivä laittanut, mihin olen tyytyväinen :´)

Vaikka päätin, etten turhia murehdi töihin paluutani, on se joka päivä mielessäni. Viime viikolla saimme tietää uudesta lastemme tulevasta hoitopaikasta. Kävimme siellä jo tutustumassakin. Ihan hyvältä vaikutti, mutta tietysti sitä tulee mietittyä monia asioita, esim. lasten ruoka-aineallergiat eivät olleet hoitotädille ennestään tuttu asia.. Mukavaa on kuitenkin se, että tulevassa hoitopaikassa on juuri samanikäiset pojat, eli kavereita kyllä piisaa (ja hoitotädillä vipinää..). Ja hoitaja oli oikein miellyttävän oloinen.

Viime viikolla ovemme sai uuden jouluisen kranssin. Kävin keskiviikkona kampaajalla ja Leevi oli mummulassa hoidossa, Antin touhutessa kerhossa. Äitini oli tuona aikana hakenut minulle havut valmiiksi, joten ehdin väsäillä kampaajan jälkeen vielä kranssin, ennen Antin hakua.Viikonloppumme kului mukavissa merkeissä. Paljon oli ohjelmaa.. Pitkiäkin aikoja menee niin, ettei tapahdu juuri mitään, mutta sitten kun on jotain, kaikki sattuu samaan aikaan. Olimme varanneet aikoja sitten teatterin lauantaille parin ystäväpariskunnan kanssa. Ja sattuihan tietysti niin, että siskoni miehen kolmikymppisiä juhlittiin sitten samana viikonloppuna. Vipinää riitti siis yömyöhään. Lapset olivat mummulassa, ihana apu ja niiin mukava ilta. Hauska päästä ihan kahdestaankin jonnekin. Sunnuntaille toiset synttärit ja Leevin kummitkin vierailivat viimeistä kertaa ennen joulua täällä päin suomea. Seuraavaksi heitä onkin kahden sijasta kolme, mikä jännittää meitäkin jo kovasti :´) .

Tänään taas nautimme pihalla talven iloista. Antilla mukanaan potkukelkka. Vielä vähän pääsi potkuttelemaan ihan tien sivussa, jonne hiekan muruset eivät olleet vielä löytäneet.Aiemmin esittelemäni tonttuneiti sai kaverikseen sisaren, samanlaisessa paidassa. Hauska pari nämä ovat, enkä enää tiedä maltanko toista laittaakaan lahjaksi..


Huomenna olemme menossa leipomaan pipareita äitini kanssa. Joka jouluinen traditio. Itse en ole piparitaikinaa vielä koskaan tehnyt. Meillä on paistettu vain kaupan valmiita, jotka nekin maistuvat kyllä ihan hyviltä. Meidän mielestämme kuitenkin ne oikeat piparit leivotaan tosiaan nyt siis porukalla huomenna.
Tänään sain kirjoitettua loputkin joulukortit ja alla yksi jouluisista otoksistamme. Leevillä hauska ilme, mutta Antti taitaa vielä kertoa jotain juttua..Tällä viikolla leipomuksia ja tulevana viikonloppuna varmasti jo siivoilua sekä viime hetken valmisteluja. Lahjojen paketointia ja sen sellaista. Hauskaa. Mieheni on vapaalla jo aatonaaton, jolloin olemme perheen kesken. Syömme jo ensimmäisen jouluaterian ja laitamme kaiken valmiiksi. Jouluaatto ja joulupäivä kuluvat sitten mummuloissa. Siitä enemmän myöhemmin. Ihanaista joulun valmistelujen aikaa kaikille teille ystäväiseni!

10 kommenttia:

Merja K kirjoitti...

Heissan Maissi, kiva lukea kuulumisiasi. Minulla ovat blogit jääneet viime aikoina väliin - niin oma kuin muidenkin. Olen päättänyt olla stressaamatta asiasta ja aloittaa uudella innolla taas ensivuonna. Nyt täytyy vähän huilata ja kerätä voimia.

Uusi työ on tosi kiva, mutta vie energiaa tietty, kun opettelee taas uutta. Älä murehdi vielä omasta töihinpaluustasi, nauti vielä joulun ajasta.

Voi hyvin ja piparintuoksuista tiistaita :)

Mari kirjoitti...

Oikein ihanaa joulun odotusta! Oikein rentouttavalta kuullosti viikonloppunne:) Ja hyvin se lasten hoidossa käynti varmasti alkaa... Allergioineen päivineen;)

Heli kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Outi kirjoitti...

Teillä on samanlaiset suunnitelmat kuin meilläkin =) Tosin meitä on vain minä ja Mies, mutta vietämme oman joulun jo aatonaattona, kun aaton vietämme vanhempieni luona. Oikein mukavaa joulunodotusta!

Maissi kirjoitti...

Moi Merja!Kiva kuulla sinustakin. Olen ajatellutkin,että varmasti uusi työ ja joulun kuviot verottavat nyt bloggailuasi. Ihana, kun poikkesit silti!
Voikaa tekin siellä hyvin ja nauttikaa joulun tunnelmasta!

Mari: Olen yrittänyt nyt olla miettimättä taas noita asioita sen enempää. Eiköhän ne siitä järjesty!

Heli: Olisit vaan jättänyt kommentin, olenkin ihmetellyt, mihin olet kadonnut :´)

Outi: Tämä on meillä jo kolmas joulu, jolloin vietämme joulua jo aaton aattona omalla porukalla. Mukavaksi tavaksi ollaan havaittu. Muuten kun on sitten jouluksi kyllin kaikenlaista menoa.

Anki kirjoitti...

Heipparallaa Maissi!

Kiirettä pukkaa täälläkin, jouluvalmisteluja itselle ja muille. Mutta muistetaan nauttia matkalla =0)

Ihanaista joulunaikaa Sinulle, piparintuoksua ja kaikkea hyvää!!

kati kirjoitti...

Pikaisesti jätän kommenttia... Kiva lukea kuulumisisasi. Hyvä idis tuo aaton aaton oma joulu!

Hyvältä kuulostaa tuo lasten hoitopaikka. Asioilla on tapana järjestyä, mutta tiedän huolesi, sama mures täällä.

Krisse kirjoitti...

Hei Maissi. Oikein rauhallista joulua sinulle ja perheelle toivottaa Vaaralan Krisse

Tiia kirjoitti...

Heippa! Uskon myös että pojat sai kivan hoitopaikan ja tosi mukavaa, että on kavereitta. Töihin menosikin sujuu varmasti hyvin, mutta tiedän tunteesi kyllä.

Nätti kranssi ja kiva, että siellä on päässyt potkukelkallakin. Täälläpäin ihan toivoton ajatus :(

Hauska kuva pojista! Asiaa varmasti A:lla paljon. Meillä ainakin koko ajan kysellään jotain maan ja taivaan välillä. Tuntuu etten aina osaa edes vastata =) Ja varsinkin tämä joulu herättää paljon kysymyksiä. Ihana seurata lasten joulua ja sitä intoa.

Heli kirjoitti...

Onpa tonttupoijilla kerrassaan hauskat ja veikeät ilmeet!
Ja tonttuneidit aivan iiiiihania!

Työ&hoitorumbaa ehtii miettiä tuonnempanakin. Kyllä rutiinien rattaat alkavat sukkelasti pyöriä sitten, kun on sen aika. Siispä rauhaa joulun aikaan!