perjantaina, kesäkuuta 27, 2008

"Kätevä emäntä"

Taas ollaan jo perjantaissa ja joka päivä keskiviikosta lähtien olen tuntenut pistoksen rinnassani, että blogia täytyisi ehtiä päivittää. Kovasti on kiireistä ollut ja nytkin vain pienen hetkisen ehdin tässä koneen ääressä viivähtää. Mainitsin jo joskus aikaisemmin, että järjestämme kesäjuhlat. Kutsu on käynyt niin sisaruksille miehineen (minulla kaksi siskoa ja miehelläni kolme) kuin pienehkölle ystäväjoukolle. Yhteensä vieraita tulee vajaa 30!

Eilen tunsin itseni todella "käteväksi emännäksi" :´). Minä nimittäin nyt käytin tuota uutta yleiskonettani kakkujen leipomiseen. Kolme hyydykekakkua valmistui todella nopeasti. Tänään tutustun sitten koneeni raastinpuoleen tehdessäni salaatteja, mielenkiintoista. Pidän konetta kyllä ihan hyvänä ja monipuolisena, vaikka en mikään mahdottoman pullantuoksuinen äiti olekaan.. Yritän siis sanoa, etten ole tähän saakka leiponut ihan mahdottoman paljon, mutta luulen tästä löytyvän intoa tehdä enemmänkin. Esim. sämpylöitä voisi jatkossa tehdä useammin ja isolle porukalle on helpompaa tehdä niin makeaa kuin suolaistakin tarjottavaa, salaatteja, raasteita ja sen sellaista. Kirjasessa oli tietty ohjeita kaikkiin (minulle) hienouksiinkin, kuten salaatinkastikkeisiin yms.

Takaisin juhliin, eli tarjoilu on melko pelkistettyä. Ruokapöytään tulee broilerpastavuoka, vihersalaatti, oliivit ja feta, kaalisalaatti, patonkia ja levitteet. Jälkiruoaksi kahvi ja hyydykekakku. Sitten illaksi booli ja naposteltavaa. Huomiseksi on luvattu hyvää säätä ja tänään ainakin näyttää sen kannalta lupaavalta. Aurinko tuntuu paistavan! Joten eiköhän tämä tästä juhlaksi muutu. Laitan sitten myöhemmin kuvia ja tekstiä siitä, miten meni..

Puutarhassa on onneksi muutamia kauniissa kukassa olevia ryhmiä. Alla loistokurjenpolvi ja yllättävää kyllä lumipalloheisin kukatkin ovat vielä puussa, eivätkä onneksi maassa..Valkoisia pelargonioita löysin paikallisesta kaupasta vielä muutamia. Eivät olleet mitään ihan kauniimmasta päästä, mutta uskon, että kun pääsevät hyvään multaan, niin muuttuvat nopeasti nätimmiksi. Nypinkin ruskeat kukat ja lehdet heti ja parani jo paljon.


Tässäpä kuulumisia tällä erää. Leppoisimmissa merkeissä sitten taas ensi viikon alussa uutta tekstiä viikonlopun kuulumisista! Ihanaa aurinkoista viikonloppua!

Ps. Tuo kätevä emäntä taisi tulla mieleeni siitä hauskasta (muistaakseni) kakkosen hupiohjelmasta. Ohjelman nimi oli kätevä emäntä ja se oli tehty pelkästään naisvoimin.

4 kommenttia:

Merja K kirjoitti...

Sama pistos täälläkin, ettei ehdi blogia päivittää... Sitä se kesä ja kärpäset teettää :)

Kivalta kuulostavat nuo teidän juhlat. Oikein hauskaa ja leppoisaa juhlapäivää sekä tietysti aurinkoista heinäkuuta.

Huomenna tie vie Unelmaan ja heinäkuun pidän blogitaukoa. "Tavataan" taas elokuussa. Voi hyvin ja nauti kesästä!

Kesähalit! T:Merja

Maissi kirjoitti...

Moi Merja!

Ihanaa Unelmalomaa sinulle toivottelen myös. Nautihan sinäkin olostasi ja olkaa välillä ihan lomallakin, ettei tule tehtyä liikaa vain remonttia. Siellä varmasti lipsahtaa loma helpolla työn teoksi. Toisaalta sekin on mukavaa ja erilaista, mutta silti täytyy muistaa huilata. Toivotaan hyvää lomasäätä!

Kesähali sinullekin. Elokuussa "tavataan" :´)!!!

Tiia kirjoitti...

Nuo pistokset tuntuu myöskin täällä suunnalla. Nytkin mietin, että ehtiiköhän sitä paremmin päivittää nyt kun on lomalla tai sitten on niin vauhtia että päivitykset jää... Saas nähdä. Kameran ajattelin kyllä pitää koko ajan mukana, jos edes kuvia tulisi otettua enemmän.
Ihan vesi herahti kielelle kun luki noita sun tekemiä herkkuja =)

Iloisiin juhlatunnelmiin!

Maissi kirjoitti...

Moi Tiia! Juhlatunnelmissa tavataan :´) Katotaan nyt, että miten tarjoilut onnistuu.. Nähdään siis pian!